U bent hier

Veluweloop

Tweede plaats bij de Veluweloop!
Afgelopen zaterdag is het RU/HAN/Haasje team tweede geworden bij de Veluweloop in zowel het eindklassement als het studentenklassement. Het andere team Haasje/Trion Batalegends eindigde op de zevende plaats in het studentenklassement van deze mini-Bata.

Zaterdagochtend in alle vroegte vertrokken beide teams richting Wageningen om een dagje de Veluwe onveilig te maken.
12 etappes stonden op het programma verdeeld in 5 damesetappes en 7 herenetappes. Er werd gestart op de atletiekbaan van de universiteit van Wageningen en de route ging vervolgens over de Veluwe langs verschillende highlights als de Petteflet, Papendal en de Arnhemse heide.

Tussen de wisselpunten en herstarts moest gefietst worden, maar gelukkig scheen het zonnetje en was het perfect weer om een mooie fietstocht te maken over de Veluwe. Dionne en Margo profiteerde hier optimaal van door ongeveer 70 kilometer op de fiets af te leggen voor ze zelf de slotetappe liepen en mochten finishen op de atletiekbaan op de campus van de universiteit van Wageningen. Ook het plaatselijke pannenkoekenhuis onderweg werd niet overgeslagen tijdens de fietstocht.

Iedereen heeft hard gestreden en Kamiel en Ties wisten zelfs hun etappe te winnen!
Al met al was het een erg gezellige en sportieve dag en hebben we toch maar een mooie sightseeing tour over de Veluwe gehad!

geschreven door Laurien te Nijenhuis