U bent hier

7 heuvelenweekend

Afgelopen weekend bedwongen vele Haasjes de Nijmeegse heuvels. Maar liefst 43 Haasjes stonden aan de start van de Zevenheuvelennacht of de Zevenheuvelenloop. Met prachtige uitslagen en goed weer was het een fantastisch loopweekend. Lees snel verder!


 

ZevenheuvelennachtDoor: Femke van der Pal

Voor mij was het de eerste keer dat ik van start ging bij de Zevenheuvelennacht. De week ervoor heb ik samen met Margo en Anna het parcours verkend. Een paar pittige klimmetjes, maar de laatste 2,5 kilometer lekker naar beneden. Ik had er zin in!

Voor de start was het vooral belangrijk om warm te blijven. Zodra je stil stond, werd het met 4 graden toch best koud. Dus goed inlopen en na de kledingafgifte in het startvak een beetje blijven springen en heen en weer huppelen. Om 7 uur ging het startschot… Mijn doel was om onder de 30 minuten te lopen. 4:15 minuten per kilometer zou een mooi tempo zijn.

De eerste kilometer ging in 4:12 dus prima tempo. Daarna een klein heuveltje. Dit ging best prima, de klimmetjes zijn goed te doen. Vanaf de 3 kilometer met een scherpe bocht de donkere Louiseweg op. Er staan geen lantaarnpalen, maar er lag een verlichtingskabel langs de weg. Samen met de bosgeluiden en de muziek die hier werd afgespeeld, gaf het een mooie sfeer! Maar nu mocht er weer even geklommen worden. De Kwakkenberg op en daarna lekker naar beneden. Ik zat bij de 5 km nog goed op schema en nu werd het gemakkelijker. De laatste kilometer was toch nog best zwaar, al wist je dat je er bijna was. Nog even steun gehad van de aanmoedigingen van de Haasjes, maar ik moest het zelf nog even finishen. En gelukt! 29:17 op de klok, dus mijn doel is zeker gehaald! Snel weer warme kleding aandoen. Een warme chocolademelk had ik wel verdiend vond ik.

Naast mij gingen nog 15 andere Haasjes van start tijdens deze wedstrijd. Janeri behaalde de 4e plaats bij de vrouwen met een ruime voorsprong op Laura die vijfde werd. Margo eindigde op de 10e plaats. Bij de mannen finishte Lars op een mooie 6 plek. Hij wist ternauwernood voor Luc S. te eindigen. Marco sloot de top 10 af bij de mannen.


 

Zevenheuvelenloop

Koud, een beetje wind en een heerlijk zonnetje, de omstandigheden waren prima vandaag. Allereerst is er natuurlijk aandacht voor Joshua Cheptegei die vorig jaar op 3 seconden na het wereldrecord niet had kunnen verbreken. Dit jaar probeerde hij het opnieuw en dit maal lukte het hem wel. Met 41:05 minuten verbrak hij het wereldrecord met 8 seconden.

Naast deze toppers van wereldklasse aandacht voor onze eigen toppers. De Haasje-mannen deden hun uiterste best om de snelste Nederlandse vrouwen voor te blijven. Ties, het snelste haasje dit jaar, kwam niet in de buurt van een ontketende Susan Krumins, hoewel dat niets afdoet aan zijn fantastische tijd waarmee hij een plekje in de top 50 verdiende. Bovendien liep hij 3:59 minuten van zijn PR af! Ruim achter Ties finishten Kamiel, Joost v.W. (een PR van 3:21 minuten), Luuk (PR), Mathijs (debuut), Milan (PR) en Gian (debuut). David T. (PR) bleef Lotte een seconde voor. Zij was met 54:11 minuten op haar debuut de snelste hazin en versloeg daarmee onze trainster Miranda die met 55:08 ook een mooie tijd liep. Floris (PR van 3:15 minuten) en Lino (PR van 2:09 minuten) finishten voor Luc. v.G. die 3:37 minuten van zijn PR afliep en daarnaast voor het eerst de Zevenheuvelenloop onder het uur volbracht. Marloes verbrak haar PR en Geke, Meyke, Stephan, Marida Myrte, Marleen en Alina maakten hun debuut. Ook de andere Haasjes deden hun uiterste best en passeerden de finishstreep in prachtige tijden.

De Haasjes en hun trainers kunnen trots zijn op deze prachtige prestaties. Ook al doen onze spieren nog een paar dagen flink pijn en moeten de benen tot rust komen, we kijken alweer uit naar de editie volgend jaar!

Voor alle Haasje-uitslagen ga naar https://evenementen.uitslagen.nl/2018/zevenheuvelenloop/, zoek dan op vereniging en vul daar “Haasje” in.

Geschreven door: Femke van der Pal en Luuk Wijering