U bent hier

Voorjaarsweekend

Afgelopen vrijdag was het zover: het trainingsweekend stond voor de deur. Tijd voor nog wat extra voorbereiding op de competitie. Na wat treinstoringen en vertragingen was iedereen ’s avonds op locatie aangekomen en stond er op Mediterrane tijd een gezonde pasta op tafel. Spelletjes en dode baby grappen volgden waarna iedereen zijn/haar luchtbed of matje opzocht.

De volgende ochtend was bijna iedereen om half 9 uit bed voor het ontbijt. De trainers kwamen kort erna waarop de trainingen konden beginnen. De mila’s werden meteen het bos in gestuurd en voor de sprinters stond er complexe loopscholing en gefilmde sprints op het programma. De technici gingen verspringen. In de middag werd er door de sprinters opnieuw naar de looptechniek gekeken, de technici gingen hoog springen en de mila’s werden aan het werk gezet op de baan.

In de avond was er tijd voor ontspannende activiteiten op verschillende plekken. Zo werd er door sommigen een poging gedaan een film te kijken, door anderen werden er “nachtwandelingen” gemaakt, en voor nog weer anderen was het hoog tijd afleveringen van Temptation Island in te halen.

Na een tweede nacht op matjes en luchtbedden was de laatste dag van het weekend al weer aangebroken. De zon liet zich dit weekend voor het eerst zien en hoewel de temperatuur nog achterbleef werd dit door alle atleten gewaardeerd. De mila’s sloten af met een duurloop, door de technici werd er speer geworpen en voor de sprintgroep stonden was er een training met startblokken met of zonder horden.

Even later was het alweer tijd om af te sluiten. De wc’s werden geboend, de vloeren geschrobd, en de douches gepoetst totdat het clubhuis er totaal onherkenbaar uit zag. Toen het tijd was om weer richting Nijmegen te vertrekken waren er geheel in stijl met de heenweg ook weer een aantal storingen op het spoor. Hoewel we hierdoor nog niet weten of iedereen is thuis gekomen kunnen we al wel vast stellen dat het een geslaagd trainingsweekend was!

Ga voor de foto's naar deze link.

Door: Dominic