U bent hier

Clinic Nadine en Steven

Dinsdagavond was het zo ver, een groep dappere Haasjes durfde het aan om te gaan hordelopen en verspringen bij de clinic van ons nieuwe lievelingskoppel: Nadine Visser en Steven Nuytink.

Er werd gezamenlijk begonnen met een actieve warming-up: dynamische rekoefeningen en corestability worden afgewisseld met wat versnellingen. In rap training vervolgde de training met een de loopscholing. Bij deze warming-up hadden de clinicgevers een duidelijke rolverdeling. Terwijl Steven de oefening uitlegt geeft Nadine een perfect voorbeeld. Na de warming-up werd de groep in tweeën gesplitst.

Steven nam het verspringen voor zijn rekening. Voor dit onderdeel had hij vier verschillende accenten die hij de groep aan wilde leren door middel van vier verschillende oefeningen. Dopjes, kleine gele hekjes, een kistje en zelfs een hoepel werden tevoorschijn gehaald om de atleten goed aan het afzetten te krijgen. Erg leerzaam, en uit de spring/technische groep klonken dan ook alleen maar positieve geluiden over dit deel van de clinic. Springspecialist Daan koos er zelfs voor om dit deel twee keer te volgen en zo optimaal te profiteren van de ervaring en feedback van Steven.

Bij het hordelopen met Nadine werd de hordebeweging systematisch aangeleerd. Eerst werd de hordebeweging zo goed mogelijk nagebootst bij het hordestappen. Vervolgens werd de beweging van de benen afzonderlijk geoefend in een aantal drills waarbij één van de benen over de horde ging en de ander er juist langs. Na het opfrissen van het driepasritme was er uiteindelijk zelfs nog tijd voor het uitvoeren van de complete beweging. Nadine was onder de indruk van de MiLa-groep: bijna niemand maakte gebruik van de gele klaphekjes en de meeste mensen gingen over de echte hordes. De sprint/technische mannen sloofden zich op hun beurt uit door de hordes op minimaal 91 en voor de liefhebbers op 107 cm hoogte te zetten.

Om 21:00 werden de groepen weer samengevoegd en was het tijd voor een quiz. Hierbij viel een paar spikes te winnen, als je drie vragen over Nadine goed wist te beantwoorden. Tenslotte was er voor de afsluitende groepsfoto nog ruimte voor wat vragen, waardoor we nu weten hoe de trainingsweek van Nadine er uit ziet, hoe ze zichzelf blijft motiveren en dat ze Gezondheid en Maatschappij  studeert. 

Wil je deze toppers dit jaar nog een keer zien? Nadine komt dit seizoen in Nederland in actie tijdens de FBK Games en het NK atletiek. Om Steven te zien coachen, hoef je alleen de Haasje  competitieploegen aan te moedigen, want wij zitten in dezelfde poule als Ciko ’66.

geschreven door: Vera Feitsma

Antwoorden quiz:

  1.  Hoeveel medailles heeft Nadine gewonnen op internationale toernooien?

9, namelijk:
2011 – 1e plaats, EYOF, 100mH

2011 – 1e plaats, EYOF, 4x100m

2014 – 3e plaats, WKu20, 100mH

2014 – 3e plaats, WKu20, 7-kamp

2015 – 3e plaats, EKu23, 100mH

2017 – 1e plaats, EKu23, 100mH

2017 – 1e plaats, Universiade, 100mH

2018 – 3e plaats, WK indoor, 60mH

2019 – 1e plaats, EK indoor, 60mH

  1. Wat is ongeveer Nadines meerkamppunten PR?

Tussen de 6400 en 6500 punten

  1. Wat is het precies?

6467 punten, 2015 te Götzis