U bent hier

NSK meerkamp en Johan Knaap Games

Op vrijdag 3 mei vond het NSK meerkamp plaats in het FBK stadion in Hengelo. Ondanks het miserabele / deprimerende weer stonden er 5 moedige haasjes klaar voor het eerste onderdeel van de meerkamp en stond er 1 haasje zich op te warmen voor polsstokhoog. Het NSK Meerkamp bestond dit jaar voor zowel de mannen als de vrouwen uit de volgende 4 onderdelen: 100m sprint, speerwerpen, verspringen en de 800 meter.

Op de 100 meter hebben de haasjes ondanks het slechte weer goed gepresteerd; Daan, Meyke en Judie liepen zelfs een pr. Het volgende onderdeel op de planning was voor de dames speerwerpen, waar Isa ondanks de ongunstige wind een afstand van 24,80 behaalde. Voor de heren was het tweede onderdeel verspringen, waar Ruben een afstand van 5,75 behaalde (we denken zelfs een pr) en Daan met 6,26 een dik pr sprong.

Na deze onderdelen stond Daan cumulatief op een trotse 1e plek, maar hier mocht hij helaas niet te lang van genieten want voor de mannen was het nu de beurt om te gaan speerwerpen. Bij het speerwerpen heeft Ruben een mooie eerste plek behaald en is hij met een afstand van 49,58 Daan in het klassement voorbij gegaan.

Nu was het voor de dames tijd om te gaan verspringen, waar Meyke haar talent heeft ontdekt. Ze is namelijk niet alleen een snelle Mila, maar ze heeft zonder training zelfs makkelijk over de 3,5 meter gesprongen. Isa en Judie hebben hier een mooie afstand in de 4 meter gesprongen.

Terwijl de haasjes druk bezig waren met het NSK meerkamp, waren ondertussen ook de Johan Knaap Games bezig. Hierbij heeft Pien deelgenomen aan polsstokhoogspringen wat helaas resulteerde in een bult op haar hoofd. Ook zou Sijbren hier deelnemen aan de 5000 meter. Ondanks zijn afwezigheid is hij toch enthousiast aangemoedigd door de andere haasjes.

Inmiddels was het voor de meerkamp(st)ers tijd voor het meest gevreesde onderdeel; de 800 meter. Na een stevige regenbui besloot de wedstrijdleiding om de start 10 minuten te vervroegen waardoor de haasjes koud aan de start verschenen. Hierdoor viel na 400 meter het eerste slachtoffer van de 800 meter, Isa was er klaar mee. Meyke en Judie hebben de finish wel gehaald en kwamen zelfs bijna tegelijk over de eindstreep. Toen was het de beurt aan de mannen. Waar het leek alsof Daan zijn NSK indoor fiasco weer ging herhalen, bleef hij dit keer na een sterke start wel overeind en is hij als derde van zijn serie over de eindstreep gekomen. Ruben had het er wat zwaarder mee maar heeft ook de finish gehaald in een nette tijd van 2:27.

Bij de dames zijn Judie, Isa en Meyke op de 7e, 11e en 12e plek geëindigd en bij de heren is Ruben op een knappe 4plek gekomen en heeft Daan de 6e plek behaald.

 

P.S.: Hier even antwoord op jullie vraag van het wedstrijdverslag van vorig jaar; de meeste atletiekbanen zijn rood omdat dit de meest uv-stabiele kleur is en dus van betere kwaliteit blijft over lange tijd. Sommige banen zijn blauw omdat dit samen met groen (na rood) het minste zal reageren en vervagen door zonlicht. (bron: google maar)

geschreven door: Isa Stommels en Judie van Diepen