U bent hier

Leemkuilcross 2020

Op zondag 19 januari was het weer zover, de jaarlijkse crosswedstrijd in het bosgebied van Berg & Dal. De 28e editie alweer van de Leemkuilcross.

Tijdens deze zware maar erg mooie cross deden weer veel Haasjes mee. Er kon gekozen worden tussen de korte cross (3600m) en de lange cross (8400m).

Bij de korte cross van de vrouwen kwam Laura Hoogers als 1e over de finish met een tijd van 13:50min. Kort daarachter op een mooie 3e plek Margo Heurman met een tijd van 15:28min. De vrouwen hebben het dus weer erg goed gedaan. Bij de korte cross van de mannen stonden er wel 3 Haasjes in de top 3. Milan heeft plek 2 veroverd. Tonnie en Lars moesten het met plek 4 en 5 doen.

Bij de lange cross deden er alleen mannen mee. Waarom ook niet, ook hier werd voorin het deelnemersveld veel gestreden door Haasjes. Uiteindelijk ging Thies van den Hurk er met de winst vandoor. Hij liep de 8400m maar liefst in een tijd van 28 minuten en 5 seconden. Om plek 3 en 4 moest veel gestreden zijn in de bossen. Kamiel heeft uiteindelijk van Luuk gewonnen en heeft plek 3 bemachtigd. Luuk neemt vast en zeker volgend jaar revanche.

Zoals ik al eerder zei was ’t Haasje goed vertegenwoordigd. Er deden in totaal 15 atleten mee. Dit waren niet alle Haasjes die aanwezig waren vandaag. Er stonden er ook erg veel langs de kant op het parcours om deze cross mogelijk te maken. Ook voor deze mensen gaat onze dank uit.

geschreven door: Ruben Harmsen