U bent hier

NSK Teams 2020

Op 5 september reisde een grote groep Haasjes af naar het FBK stadion in Hengelo, waar ze deelnamen aan het NSK Teams van 2020. Zowel de mannen als de vrouwen wisten een team bij elkaar te krijgen dat kon strijden voor de medailles. Deze twee teams deden op verschillende onderdelen hun best zoveel mogelijk punten binnen te halen om de titel Beste Studententeam van Nederland te verdienen.

 

De dag begon met de vlaggenparade, die dit jaar in iets andere vorm werd gehouden. Hierna was het tijd voor het eerste onderdeel van de dag, namelijk de 4x100m estafette. Ook het discuswerpen voor de vrouwen en het kogelstoten voor de mannen vonden plaats aan het begin van de dag. Na twee succesvolle estafettes, waarbij niemand het stokje heeft laten vallen, was het tijd voor individuele onderdelen, waaronder het hoogspringen voor de mannen, het verspringen voor de vrouwen en de Drienerlose mijl. Na de eerste paar onderdelen verdedigde het vrouwenteam de eerste plek, terwijl het mannenteam zich ook wist te plaatsen in de top 3. In de middag was het tijd voor meer looponderdelen, zoals de 300m, de 200m horden en de langere afstanden, voor de vrouwen 3000 meter en voor de mannen 5000 meter. Ook waren er nog steeds wat technische onderdelen die voor de team op het programma stonden, zoals het speerwerpen en kogelstoten voor de vrouwen en mannen, het hoogspringen bij de vrouwen en het verspringen bij de vrouwen. Aan het einde van de dag stond de laatste estafette van het NSK Teams op het programma, namelijk de 4x400m. Door alle goede prestaties werd het spannend voor de teams, die beide kans maakten op het podium, met de mannen zelfs kans op goud. De atleten van beide teams deden dus extra hun best voor een succesvolle 400 meter, wat te zien was aan de vermoeide gezichten achteraf.

 

Nadat de laatste onderdelen waren afgerond moest er snel gerekend worden, want zowel bij het mannenteam als het vrouwenteam was er goed gepresteerd en maakten ze kans op een medaille en de felbegeerde NSK Teams Wisselbokaal. Tijdens het NSK Teams wordt de NSK teams Wisselbokaal uitgedeeld aan de beste Atletiek Studentenstad, oftewel, de stad met de meeste punten van beide teams bij elkaar opgeteld. Als eerste werd het podium bij de vrouwen bekend gemaakt, waar het vrouwenteam een knappe 3e plek wisten veilig te stellen met 72 punten, slechts één punt verschil met de nummer vier. Bij de mannen was het iets minder spannend, ze wisten met 83 punten de eerste plaats te bereiken, een verschil van 5 punten met de nummer twee. Het puntentotaal van 155 punten was dan ook genoeg om de Wisselbokaal mee naar Nijmegen te mogen nemen! 

Na de prijsuitreiking was het tijd voor het eten (en voor sommige een ijsje) om de geslaagde en gezellige dag af te sluiten. De uitslagen kunnen gevonden worden via deze link: https://www.atletiek.nu/wedstrijd/uitslagen/32993/. Er zijn ook foto`s gemaakt, deze zijn te vinden via deze link: https://haasjeatletiek.nl/node/3148