U bent hier

Clubkampioenschappen 2020

Het is alweer een tijdje geleden maar op dinsdag 6 oktober stonden de jaarlijkse clubkampioenschappen op het programma. Hier hadden de introlopers een mooie laagdrempelige gelegenheid om kennis te maken met baanwedstrijden.

Voor aanvang van de wedstrijd werden er groepjes gemaakt waarbij er rekening werd gehouden voor een gelijke verdeling van introërs en ‘oude’ leden. Samen deden deze 4 mensen in totaal 5 onderdelen: een 2000 meter, een 600 meter, kogelstoten, verspringen en afsluitend een 1600 meter estafetteloop. Bij deze estafetteloop konden de teams zelf bepalen welke afstanden elk teamlid deed, zo lang iedereen maar één keer liep. Zo konden ze afspreken dat ieder lid 400 meter zou doen, maar was het ook mogelijk om twee mensen een 600 meter te doen en de andere twee elk een 200 meter.

Na de estafetteloop was het tijd voor de prijsuitreiking. Met een winnend team dat 29 punten in de wacht wist te slepen en met een gedeelde 2e plek waarbij de teams elk 25 punten hadden gehaald, lag het veld vrij dicht bij elkaar.

Het was een mooie en gezellige afsluiting van de introductie! Dit bleek ook uit het feit dat de Haasjes pas huiswaarts keerden toen de lampen rond de baan uitgingen.

Bedankt aan de trainers, Nadim en Isa voor de organisatie!

PS: Daan Roos heeft mooie foto’s gemaakt van het evenement. Ze zijn hier te bewonderen: https://haasjeatletiek.nl/node/3161