U bent hier

Nijmegen Global Athletics

De Nijmegen Global Athletics (NGA) is een internationale topatletiekwedstrijd die wordt georganiseerd door de drie grote atletiekverenigingen van Nijmegen: Nijmegen Atletiek, Cifla en natuurlijk NSAV ’t Haasje. De wedstrijd focust zich op de middenlange afstanden (800m, 1500m en 3/5km). Deelnemer zullen zich proberen te kwalificeren voor het EK, WK of voor de Olympische Spelen, in 2016 bijvoorbeeld voor Rio. Een aantal atleten van het Dutch Paralympisch Team zullen ook tijdens de NGA deelnemen. Naast het bestaande hoofdprogramma met nationale en internationale toppers heeft de organisatie gekozen om het programma in 2017 uit te breiden met een na-programma voor de fanatieke wedstrijdsporter en een bosloop over 1 of 3 kilometer voor iedereen. 

Ook aan toeschouwers en de inwendige mens wordt gedacht. Zo waren er heuse food trucks met volop keuze aan eten en drinken. 

Vanuit het Haasje maakten Sebastiaan Gremmen en Saskia Brouwers deze wedstrijd in 2017 mogelijk. Maar ook vele haasjes waren als vrijwilliger actief. Zij leverden een bijdrage aan dit spectaculaire evenement! Niet alleen op de baan maar ook daaromheen waren veel mensen nodig. Bijvoorbeeld met het chauffeuren van internationale atleten van het hotel naar de baan en weer terug op de dagen rond de NGA. Een van de gaafste vrijwilligerstaakjes, want naast het rondrijden in een mooie en dure auto leer je de toppers persoonlijk kennen!

Het wedstrijdverslag van 2017 kun je hier vinden. Voor meer informatie zie: http://nijmegenglobalathletics.nl