U bent hier

Clubrecords en bloemen tijdens NK Estafette

Geschreven door: Krista Smit en Nadim van Minnen

 

Hoewel voor velen het baanseizoen al afgelopen was, werd op zaterdag 29 en zondag 30 september het NK Estafette gehouden in Amstelveen. Ondanks de weersvoorspelling was er vooral zonnig weer! Bijna topjes-weer, zoals sommigen zouden zeggen. Alhoewel, alleen zolang je niet hoefde te starten of een half uur moest wachten omdat het chronoloog uitliep, was het lekker weer.
De zaterdag begon al vroeg voor de dames uit het 4*100 team, terwijl zij om 7 uur bed uit kropen om om 11.04 (vroeg!) helemaal klaar te zijn voor de eerste race van het weekend. En dit beloofde wat. Ondanks de vroege tijden en de kou in de schaduw, wisten Sandra, Moniek, Vera en Krista zich naar een overwinning in hun serie te lopen in 49,63s. De eerste race van het weekend én het eerste clubrecord. Dit deden zij ‘s middags in de finale dunnetjes over. Met een tijd van 49,43 en een spannende race met Phanos, finishten de vrouwen uiteindelijk op een tweede plek. De eerste medaille voor ‘t Haasje was binnen!
Ook de 4*400 werd een spannende race. Met vermoeide benen wist Vera er een snelle 400 uit te persen. Laura liep een keurige 400 en ook Sophie kon de twee koplopers netjes volgen. Als laatste kwam Melanie aan start. Met drie dames zo dicht op elkaar, was dit een spannende finale waarin de Haasje dames uiteindelijk een tweede plek wisten te veroveren!
Waar het bij de vrouwen van tevoren iets duidelijker was waar zij aan toe waren, was het bij de mannen gissen. John kwam 8 kilo spiermassa aan sinds de vorige keer dat hij een atletiekbaan van dichtbij zag, Nadim werd een paar dagen voor de wedstrijd geblesseerd door zijn fysio en MiLa-mannen Lars en Marco hebben er ook al een lang seizoen op zitten. De vier heren gingen naar Amstelveen met als doel het clubrecord te verbreken (wat 2 seconden scherper stond sinds de derde competitiewedstrijd). De mannen lieten zien wat zij in huis hadden door dit clubrecord opnieuw met maar liefst 2 seconden te verbreken en finishten als vijfde! Waar Lars op de helft van zijn 400m een liesblessure leek op te lopen, vond hij het toch leuk om ook de gemixte 4x100m te lopen samen met Pien, Margo en Sophie. Geen valse starts, geen ongeldige wissels en dus opnieuw een succesvol afgerond onderdeel!

 

De zondag begon wederom vroeg voor de teams van de Zweedse estafette. ‘s Ochtends kwamen Vera, Moniek, Krista en Sandra al in actie, net als Marco, Nadim, Daan en Thomas. In een nette tijd kwamen de dames tot een derde plek! Ook de mannen liepen een nette race, maar wisten het podium helaas niet te behalen. Toch dat lange seizoen weer, of de onsportieve afsnij-actie van een Tartleet..

Maar niet alleen de Zweedse estafette stond deze dag op de planning. Er kwamen ook teams uit op de 4*800 bij zowel de mannen als vrouwen, 2 vrouwenteams op de 4*200 en als afsluiter werd een gemixte 10*100 gelopen.

Op de 4*800 (waar we even op hebben moeten wachten omdat het programma wel 3 kwartier uitliep!) liepen Laura, Janeri, Helena en Margo lange tijd op schema om een podiumplek te bemachtigen. Ondanks de sterke race, vielen zij helaas net buiten het podium. Kamiel, Thomas, Lars en Marco hadden al snel een gat geslagen met de nummer 4 in de race en bleven steady op de derde positie lopen. Dit konden zij volhouden, wat betekende dat ‘t Haasje met nog een medaille naar huis ging!

Eind van de dag was het tijd voor de 4*200. Hier kwamen Sandra, Vera, Moniek en Sophie in actie, net als Ilse, Dionne, Margo en Helena. Helaas had dit laatste team een ongeldige wissel en werden zij gediskwalificeerd, ook was er een botsing tussen Ilse en een troela. Het andere team wist echter nog een medaille binnen te slepen! En niet zomaar een: Met een clubrecord en een gouden medaille laten zij zien hoe sterk ‘t Haasje op dit moment is! En natuurlijk niet te vergeten, het felbegeerde bosje bloemen waar het hele weekend al verlekkerd naar gekeken werd.

Na vele successen en groot spektakel was het tijd voor nog meer spektakel en iets minder succes: De tijd voor de 10*100m was aangebroken. Nadat de volgorde was bepaald en iedereen had uitgerekend bij welk wisselpunt hij/zij nou eigenlijk moest staan, mocht Pien van start. Zij gaf via Ilse, Sophie, Margo, Helena, Dionne, Daan, Lars en Thomas uiteindelijk het stokje door aan Nadim die met een strakke dansmove over de finish kwam. Samen legde team “Wij doen ook mee” deze kilometer af in 2 minuten en 12 seconden. Machtig mooi.

Al met al was het een mooi weekend waarin meerdere clubrecords zijn verbroken, ‘t Haasje meerdere keren op het podium heeft gestaan, er gelukkig genoeg zon was en iedereen tevreden kan terugkijken!