U bent hier

NSK Meerkamp | Tartlétos Loopgala

Geschreven door: Ilse Kemper & Nadim van Minnen

Dit jaar was er een recordaantal Haasjes aanwezig bij het NSK Meerkamp/Tartlétos Loopgala: er hopten maar liefst dertien haasjes rond op de blauwe atletiekbaan in Wageningen!
Rond 18:45 stonden de vier mannen (Daan, Wiene, Lars en Nadim) aan de start van het eerste onderdeel van de meerkamp, die dit jaar bestond uit 100m, verspringen, kogelstoten en een 800m. Hierna volgden de deelnemende meerkampdames: Sophie, Helena, Geke en Ilse. En.. laten we vooral ook de enthousiaste toeschouwers niet vergeten: Aline, Luuk en Pien Peen maakten de wedstrijd nog gezelliger! Geheel geïnspireerd door de clinic van Melissa Boekelman en Nadine Broersen ontpopte Luuk zich ook nog tot onze coach. Er volgde zandhappen in de verspringbak en was het nou 3 meter of 4 meter? Chocolade pakken (en vooral niet meer loslaten) met het kogelstoten en waar landde die kogel nou? En een heus haasjetreintje bij de 800m, met vele wagons later ikzelf in het loser-staartje. Bij de 800m van de mannen had Daan heel veel over aan het eind, kon Nadim een van zijn benen niet meer optillen (en liep de sowieso niet erg kundige EHBO hem voorbij), verging Wiene het lachen in het tweede rondje en nam Lars de leiding en uiteindelijk ook de winst.

Een kort overzicht van de eindposities: van de in totaal 26 deelnemende mannen eindigden de mannen op een mooie 10e, 11e, 12e en 16e plek (weer een leuk haasjetreintje)! Bij de vrouwen was het veld beduidend kleiner, slechts 9 deelnemers. Geke en Ilse begonnen ook een treintje in de uitslagen door respectievelijk op de 8e en 7e plek te eindigen, helaas liet Helena een gat vallen door op de 5e plek te eindigen ;) Sophie schopte het nog verder en belandde zelfs op het podium, een mooie 2e plek! Alle individuele uitslagen staan natuurlijk op de uitslagenpagina en op het internet.

Vera was ook actief op deze mooie avond: zij liep een 400m van het Tartlétos Loopgala. Helaas ging dit niet zo lekker als ze gehoopt had, ze kwam over de finish in een tijd van 59.48.
Daarnaast nam ook Mathijs deel aan het Loopgala, hij liep een 5000m in een tijd van 16:30,60 en Joost liep een tijd van 4:17,47 op de 1500m.

Meerdere Haasjes hebben deze avond laten zien dat je geen technicus hoeft te zijn en toch een hele leuke avond kan hebben bij het NSK Meerkamp. Wat mij betreft was het ook weer een heel erg leuk NSK, ondanks het feit dat er dit keer geen feest was achteraf! Het gebrek aan integratieroddels ten spijt, en de onterechte bras-actie van Pien Peen door een stelletje Kronauten, heb ik alweer zin in het NSK Meerkamp van volgend jaar en ik hoop dat er dan nog veel meer Haasjes meedoen: geen technicus zijn, is dus geen excuus!

P.S.: Heeft iemand een idee waarom er blauwe atletiekbanen bestaan? Of waarom de meeste banen rood zijn? Help.