U bent hier

Superieure Haasjes op NSK Weg!

Geschreven door: Marloes Verheem en Nadim van Minnen

Afgelopen zaterdag vertrokken we met acht haasjes richting Wageningen voor het NSK weg. Een deel met de auto en een deel met de trein dus we ontmoette elkaar in het Sportcafé. Het scheen een snel parcours te zijn en de weersomstandigheden waren goed dus er waren hoge verwachtingen.

Om 14:45 startte de 10km met vier haasjes en om 15:05 de 5km met de andere vier haasjes aan de start.  De start was op de mooie blauwe baan in Wageningen. Het parcours bestond verder uit weiland dus de nodige koetjes en paardjes werden ook gespot. Helaas moesten er ook wat auto’s en tractoren ontweken worden, maar verder was het een mooi parcours.
De 10km bleek een spannende strijd te worden. Luc was in strijd verwikkeld met een moeilijke naam en wist hem uiteindelijk met 1 (!) seconde te verslaan! Hij finishte in een tijd van 35:37. Ook Femke vocht een duel uit met een moeilijke naam en wist haar uiteindelijk 16 seconden voor te blijven door te finishen in 40:45. Ook de 5km bleek een mooi strijdpodium te bieden, ditmaal voor powercouple Lars en Janeri. Beiden gingen met het goud naar huis! Lars finishte met 16:25 slechts 5 seconden voor de nummer 2. Janeri bleek met 18:34 bijna 3 minuten (!) sneller dan haar snelste achtervolgster.

Na een rondje uitlopen was het tijd voor de prijsuitreiking. Het bleek dat het ’t Haasje niet vier, maar zes medailles mee mocht nemen naar Nijmegen: nog 2 bronzen voor Saskia en Marloes! Vanwege het snelle parcours hadden de overige Haasjes ook zeker mooie tijden gelopen. Conclusie: het Haasje domineerde het podium. Al met al was het een zeer geslaagde dag en hebben we weer mooi wat punten binnen gehaald voor de ZeuS Bokaal!