U bent hier

Nijmegen Meeting

Door: Sandra Kleuskens en Nadim van Minnen

 

EINDELIJK was het zover: vrijdag 1 juni. De Nijmegen Meeting werd georganiseerd door Nijmegen Atletiek en onze eigen Haasjes. Dit moest een bijzondere dag worden. Niet alleen was het een internationale wedstrijd (ja, er spraken zeker 6 meisjes Duits), ook het weer wilde graag iets speciaals doen. In plaats van 25 graden en veel zon werd er besloten dat regen en 15 graden de pret niet mochten drukken. Dus zo ging de wedstrijd om 18:45 van start met een zeer vol programma. Maar of de starter er echt klaar voor was, is de vraag, want gedurende de 100m was hij nauwelijks te horen. Gelukkig kreeg de organisatie dit al snel door en die regelde daarna een microfoon en speaker voor hem.

Terug naar de wedstrijd zelf. Zowel John als Sandra liepen sinds eeuwen weer eens een 100m, maar blijkbaar verleer je sprinten niet zo snel. Ook kun je het snel leren, want Daan ging de uitdaging aan om voor het eerst een 100, 200 en 400m te lopen en was zeer succesvol hier in. De battle met Lars voor een plek in de 4x400 is echter nog niet beslist.. Voeg hieraan toe degelijke 100 meters van Krista en Moniek en de wedstrijd was goed begonnen. Daarna begon het polsstokhoogspringen. Echter, onze Haasjes moesten nog lang wachten voordat ze eindelijk aan hun wedstrijd konden beginnen. Maar met uiteindelijke hoogtes van 2.90, 3.00 en 3.10 kunnen Marloes, Coen en Pien tevreden zijn. Het meest bezette nummer van de dag door haasjes kwam met de 5000 meter voor mannen. Hier werd een geheel ‘hazen’-podium behaald met haas Bryle aan de top en dan Haasjes Kamiel en Ties. Marco pakte een knappe vierde plek na zijn eerste plaats op de 800m waaraan ook Ids deelnam. Deze hazen werden gevolgd door Luuk, David, Mathijs en Sebas (met zijn kenmerkende grimassen en publieksentertainment). Ook Nadim leverde een topprestatie want deze man bleef gewoon heel gedurende zijn 200m.
Daarnaast werd er natuurlijk ook nog geworpen. Ko en Wiene hadden een spannende strijd bij het discuswerpen die uiteindelijk gewonnen werd door Ko met maar liefs 11 centimeter! Bij het speerwerpen was Wiene de man die ons goed vertegenwoordigde en bij de vrouwen wierpen Sanne en Dionne de speer knap ver. Sophie besloot om na haar heldhaftige 400 meter waarbij ze net niet viel maar wel Margo voorbleef, ook nog even te gaan kogelstoten. En alsof dat nog niet genoeg was, kwam ze tenslotte ook nog met Sandra verspringen. Multi-man Martijn deed eveneens een mini-meerkamp, voor hem bestond deze uit 100m, hoogspringen, kogelstoten en speerwerpen.
 

Al met al, geslaagde wedstrijd en het was het wachten dus zeer waard. Dus volgend jaar weer?!
 

Meer uitslagen vind je hier!

 

 

Meer wedstrijdverslagen lezen?