U bent hier

Pinksterweekend, track meeting weekend!

Verrassende resultaten en vele PR's tijdens het lange pinksterweekend dat bol stond van de baanatletiek. Niet één, niet twee, maar drie baanwedstrijden vonden plaats en een flink aantal Haasjes was van de partij. Lees hieronder over de Wageningen Track Meeting op 18 mei of klik verder voor de Ter Specke Bokaal in Lisse op 19 mei en de T-Meeting in Tilburg op 21 mei.

Geschreven door: Luuk Wijering

PR-regen tijdens Track Meeting Wageningen

Soms heb je van die avonden dat alles op z'n plek valt. Dat was het geval tijdens de eerste Track Meeting in Wageningen waar een groot aantal MiLa-atleten uit de Ton-groep aan meedeed. Maar liefst elf atleten uit deze groep kwamen in actie.

Marco en Luuk mochten het spits afbijten op de 1500m. Deze afstand was niet Luuk zijn ding. Marco de wat meer ervaren man had al een tijdje geen 1500m gelopen. In de drukke serie moest Marco knokken om een goede positie. De start was traag en pas na de tweede ronde werd er tempo gemaakt. Marco verbeterde zijn PR nipt met een snelle laatste ronde waarbij hij in de laatste meters nog wat mensen inhaalde en ook Luuk verbrak zijn PR, al had het wel erg vreemd moeten lopen als dat niet gebeurd zou zijn. In de tweede serie kwam Joost de Kleuver in actie. Hij kwam tot een seconde boven zijn PR. Daarna was het tijd voor nog twee Haasjes op dit onderdeel. Ook Martijn Flipsen en Ids gingen van start. Martijn voelde zich niet helemaal lekker, dus hij hield iets in gedurende de race en maakte deze af met een flinke eindsprint. Ids kon helaas geen potten breken. Toch kijkt hij tevreden terug. We staan pas aan het begin van het baanseizoen en er komen nog genoeg wedstrijden aan om iets moois te laten zien.

Als laatste onderdeel vanavond stond de 5000m op het programma. Zes Haasjes stonden aan de start en met de snelle inschrijftijden beloofde dit nog meer spektakel te gaan worden dan de 1500m. En dat werd het!
In de eerste 5000m serie had Kamiel meteen de kopgroep te pakken. Een mooie groep met o.a. Ben Vriends. De rondes gingen steeds sneller waarbij Kamiel lichtvoetig over de baan vloog. Hij moest de atleten uit zijn kopgroep uiteindelijk laten gaan, maar hij finishte in een snelle tijd en PR van 15:18. In de groep daar achter streden David Timp en Milan. Beiden nog niet zo lang lid van 't Haasje, maar ze hadden grootse plannen en wilden graag richting de 16:00 min lopen. Wat een fantastische race liepen deze heren. David liep in de eerste helft van de wedstrijd uit op Milan, maar daarna haalde Milan David weer in, terwijl hun achtervolgers op steeds grotere afstand werden gezet. Beiden deden zichzelf en iedereen verbazen met eindtijden en flinke PR's van 15:53 en 16:05! Terwijl de twee mannen in extase waren van hun zonet gelopen race, overheersten gevoelens van trots en respect bij de rest van de groep. Maar de avond en al het moois was nog niet voorbij. In de tweede serie 5000m stonden opnieuw drie Haasjes aan de start; Mathijs, Sijbren en Lotte. Mathijs leidde de kopgroep en Sijbren en Lotte liepen in het tweede groepje. Mathijs liep een sterke race. Hij finishte in een mooie tijd van 16:28 en een ruim PR van 19 seconden. Sijbren liep erg vlak totdat met nog 800 meter te gaan zijn longen het opgaven. Hij kwam nog maar zo langzaam vooruit dat het leek alsof hij geparkeerd stond. Terwijl de supportende Haasjes dachten dat hiermee zijn gooi naar een tijd onder de 17:30 verloren was gegaan, richtte hij zichzelf plots op alsof een wonder geschiedde. Harder en harder begon hij te lopen. Dit was niet zomaar een eindsprint, dit leek wel een 400m race die Sijbren aan het lopen was. Krachtig, soepel en met enorme vaart rende hij de laatste 400m naar de finish. Eindtijd 17:21. Een enorm PR en ook nog eens negen seconden sneller dan hij voor mogelijk had gehouden. Lotte ging iets te snel van start. Naar het einde toe moest ze elke ronde iets meer toegeven. Toch finishte zij in een mooie tijd van 17:52 en een PR van twaalf seconden!

Tevreden, voldaan en moe, omdat het al laat was, gingen de Haasjes weer huiswaarts. Reken maar dat er gedroomd werd over deze fantastische prestaties!

 

Meer wedstrijden verslagen lezen?