U bent hier

Batavierenrace 2017

Op 29 april vond de 45ste Batavierenrace plaats! 25 hazen begonnen de strijd om de 175km te overbruggen van Nijmegen naar Enschede. Aangezien dit een lustrumeditie was, werd er dit jaar gestart met een speciale centrumetappe. Een heuvelachtige en zware etappe, maar de kop was eraf: de Batahazen waren begonnen! "Als een lopend vuurtje" was het thema van het lustrum en zo ging het ook bij het Haasje! Zowel de nacht-, ochtend- als de middagploeg hebben mooie prestaties neergezet, uit volle borst aangemoedigd door de tandemfietsers.
Gedurende de race mocht onze mascotte Pien Peen natuurlijk niet missen en werd hij zelfs geïnterviewd door de bataradio! Rond het einde van de middag was het tijd voor de twee slotetappes! De haasjevlag werd met trots naar de finish gedragen en natuurlijk mocht het hazenpak niet missen en maakte Sebastiaan een mooi einde aan de race! Uiteindelijk eindigden wij op een mooie 29ste plek. 
Ook liepen wel 17 Haasjes mee in het RU/HAN team, die uiteindelijk een tweede plek behaalden.

Dit werd uitgebreid gevierd op het feest, waar de haasjes tot diep in de nacht dansten. Na een veel te korte nacht was het tijd om de campus van Enschede weer te verlaten. We kunnen weer terug kijken op een geslaagde editie van de Batavierenrace en kunnen niet wachten tot volgend jaar!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klik hier voor meer wedstrijdverslagen!