U bent hier

Dames landelijk 3e op de competitie!

Geschreven door: Luuk Wijering

Beide competitieteams van het Haasje deden zeer goede zaken op de tweede competitiewedstrijd. De Haasjedames staan landelijk derde en hebben volop kans om zich te plaatsen voor de promotiewedstrijd op 9 september! De Haasjeheren staan 22e en daarmee 10 plekken verwijderd van de degradatiewedstrijd.

Na de eerste competitiewedstrijd in Vught (lees het wedstrijdverslag hier) werd de tweede competitiewedstrijd op de baan van CIKO '66 afgewerkt. De Haasjes hadden geleerd van de vorige wedstrijden in de hitte en zij zochten dit keer direct een plaatsje in de schaduw op. Vanaf het heuveltje was er prima uitzicht over de baan. Echter moest een niet nader te noemen atletiekvereniging uit Zeist zo nodig een partytent en vlag voor onze neus hangen, zodat er niets anders op zat dan toch maar richting de atletiekbaan te lopen en vanaf daar de deelnemers van dichtbij aan te moedigen. De zon scheen volop en het was warm. Genoeg drinken dus en je goed insmeren. De wedstrijd was bezig en de haasjetoeschouwers waren druk aan het supporteren (dat is gewoon een werkwoord) en eentje met commentaar leveren op de scheidsrechter, omdat die de regels wel (wat beter) mocht naleven. De scheidsrechter deed wat hem gevraagd werd en alle Haasjes die op dat moment niks op het middenterrein hadden te zoeken werden weggestuurd. Helaas voor Pien, want Sophie nam weer plaats buiten de baan en Pien moest daarom heel zielig en alleen haar polsstokonderdeel doen. En met alleen bedoel ik ook echt alleen. Haar tegenstanders waren niet eens over haar aanvangsthoogte gekomen en zij kon daarom alleen inspringen en het onderdeel in haar eentje afmaken. Gelukkig was Ernest er om zijn taak als jurylid te vervullen. Pien deed haar onderdeel met verve en sprong een nieuw clubrecord en PR! Aan het eind van de dag kwam de wolken opzetten. In de verte bliksemde donderde het. De zon verdween en het koelde iets af. Gelukkig maar, want nu stonden de langste loopafstanden van vandaag op het programma. Geen pretje om die in de zengende hitte te moeten lopen. Iedereen zat gespannen op hun telefoon te kijken en buienradar te volgen hoe het weer zich zou gaan ontwikkelen, toen iemand ineens zijn lies afscheurde tijdens de 200m race voor de mannen. Het programma liep uit, want er moest gewacht worden op de ambulance. Toen diegene gestabiliseerd en geholpen was, kon hij zelf naar de kant lopen. De ambulance vertrok en het programma ging weer verder. Ook bij de laatste onderdelen bleef het droog, want de voorspelde regen en onweer bleven uit in Arnhem. De dames deden het fantastisch. Ze behaalden zoveel punten dat ze landelijk op de 3e plek staan. De mannen deden ook goede zaken en behaalden de 22e plaats, waarmee ze zo goed als veilig staan! Op 1 juli volgt de derde competitiewedstrijd op onze eigen baan in Nijmegen waar de eerste beslissingen zullen vallen! 

De goede prestaties van vandaag hadden hongerig gemaakt. Eenmaal in Nijmegen gearriveerd gingen de competitiehaasjes lekker uit eten bij Pinocchio. Lars was jarig geweest en voor hem werd gezonden. De rest van het restaurant zong mee en het werd nog een gezellige avond. Onderstaand per ploeg de behaalde prestaties van deze geslaagde dag.

Mannenploeg
De dag begon prima met Kamiel op steeple chase en Wiene op speer. Dit resulteerde in respectievelijk 10:00.14 en 36,45m, voor beiden een PR. Daan sprong naar 1,80m op hoog en Nadim stootte zijn kogel naar een PR van 9,97m. Bram en Coen liepen de 100m. Zij eindigden in respectievelijk 11,81s en 12,03s. Marco en Lars deden mee op de 400m. Marco deed daar 50,62s over en liep een PR. Lars finishte in 56,16s. Vervolgens was Bram opnieuw aan de beurt. Hij kwam tot 56,79s op de 400mh. Kort daarop volgde de 200m. Bram meldde zich af. Daarom liep Coen liep voor de punten en hij finishte in 24,32s. Wiene was vervolgens aan de beurt om kogel te stoten. Dit resulteerde in een PR van 10,40m. Verspringen was het tweede onderdeel van Daan. Hij sprong 6,08m met verspringen. Toen was het tijd voor Marco en Luuk om te starten op de 1500m. Eindtijden waren 4:02.73 en 4:05.05 respectievelijk, voor beiden een PR. Na de 1500m volgden de estafettes. Het mannenteam van het Haasje op de 4x100m bestond uit Coen, Marco, Ko en Lars. Zij finishten in een tijd van 46,99s. Het puntentotaal kwam daarmee op 7200 punten. 

Vrouwenploeg
Sanne en Vera Feitsma trapten af met kogel en ver met als resultaat respectievelijk 9,63m en 4,98m. Daarna was het de beurt aan Margo en Helena op de 800m. Margo liep 2:21.72 en Helena 2:29.98. Beiden verbeterden hun PR. Sophie sprong 1,50 met hoogspringen en Krista en Monique startten daarna op de 100m sprint. Zij finishten respectievelijk in 12,87 en 13,42. Pien mocht daarna wachten op haar beurt tijdens het polsstokhoogspringen en zij sprong 3,20m, een PR en clubrecord. Vervolgens wierp Dionne een PR tijdens het speerwerken; 28,53m. Sophie en Loes kwamen in actie op de 400m. Dat resulteerde respectievelijk in de tijden 1:01.84 en 1:04.16. Vera liet op de 400mh met een PR nog eens zien dat ze in uitstekende vorm verkeerde. Zij liep 1:03.83. Sandra evenaarde het clubrecord van 5,58m met verspringen. Nynke stootte voor het eerst een 4kg kogel en kwam tot 8,85m. In de tweede serie hoogspringen kwam Ilse tot 1,50m. Moniek en Vera liepen de 200m en kwamen respectievelijk in 26,87 en 26,72 over de streep. Met wat vertraging begon de 3000m waarop Laura en Lotte voor het Haasje uitkwamen. Laura liep een pijnvrije 3000m en kwam in 11:07.09 over de finish. Lotte deed dat in 10:22.04. Vervolgens wierp Sanne 32,95 met speerwerpen. Als laatste onderdeel volgde de 4x100 estafette. Helena, Sophie, Krista en Loes brachten met een eindtijd van 51,95 de eindscore tot maar liefst 8606 punten.

 

Meer wedstrijdverslagen lezen?