U bent hier

Nederlandse Estafette Kampioenschappen 2017

In het weekend van 22 en 23 september reisden maar liefst 3 teams van ’t Haasje naar de nationale estafette kampioenschappen!

Op zaterdag was eerst de beurt aan de vrouwen. Eenmaal in Amstelveen aangekomen, begon de zon te schijnen en maakten de dames zich klaar voor de eerste estafette, de 4x100m. Dit team bestond uit Iris, Moniek, Krista en Dionne. Na 3 goede wissels wisten deze meiden met een tijd van 51,99 seconden als 3e over de finish te komen.

Later op de dag liepen Loes, Vera, Moniek en Dionne de 4x400m. Na een goede start van Loes, kreeg Vera het stokje om haar 400 meter te sprinten. Vervolgens kreeg Moniek het stokje om als 100/200 meter specialist een keer gek te doen en een 400 meter te lopen. Wat haar achteraf best goed beviel. Als laatste kreeg Dionne het stokje om als 3e over de finish te komen. De verzuurde benen waren niet voor niets geweest, een mooie medaille wachtte de dames als beloning.

Op zondag was het de beurt aan de heren. Zij gingen van start op de 4x800m. Het doel? Het clubrecord, wat al sinds 1985 op een tijd van 8:04.17 min staat, uit de boeken te lopen. 
Het was perfect weer voor een 800m. Na de eerste wissel van Thomas op Kamiel lagen de mannen op de 2e plaats. Helaas liep de concurrentie hard op de mannen in en en kwamen ze met 1,3 sec net te kort voor een 3e plaats en eindigden ze als 4e. De tijd van 7:59.12 min was echter ruim voldoende voor een fantastisch clubrecord!
Al met al een geslaagd weekend met twee bronzen medailles en een nieuw clubrecord!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klik hier voor meer wedstrijdverslagen!