U bent hier

NSK Cross 2019

Met een grote groep trokken we richting het westen des lands. Eenmaal op station Amsterdam-Zuid aangekomen was het even zoeken naar de juiste bus(halte), want digitale borden kende het busstation niet en de bussen die aan kwamen rijden wisselden na aankomst telkens van lijn waardoor er geen touw aan vast te knopen was. Toen we even later de goede bus gevonden hadden, hoefden onze concurrenten van andere studenten atletiekverenigingen ons alleen maar te volgen. We stonden meteen met 1-0 achter. Maar niet getreurd; ons moraal lag hoog en we waren klaar voor de strijd. Even later werd de achterstand vergroot. Nadim dacht een snellere weg te weten, maar die bleek helaas net ietsje langer, waardoor Uros ons alweer te snel af was. 2-0. 


Dan moesten we de achterstand tijdens de race maar goedmaken. De voorbereiding was dit jaar van groot belang. Iedere editie buiten Nijmegen is het weer de vraag hoe de route zal lopen en hoe het parcours erbij ligt. Dit maal was het een drassige bende en ging het parcours grotendeels over knollenvelden. Eenmaal in Amsterdam aangekomen maakten we meteen een inlooprondje over het parcours. Nu heb ik al vele NSK’s Cross gelopen, maar toch was het NSK Cross parcours in het Amsterdamse bos misschien wel een van de zwaardere met als hoogtepunt een steile heuvel van een meter of 25 lang die we af, op en weer af moesten rennen. Met spikes (1,2 mm) was dit zwaar, zonder spikes gewoonweg niet te doen. Vele deelnemers zouden tijdens de race (meerdere malen) onderuit gaan wat voor grote hilariteit onder de toeschouwers zorgde. 

De korte cross startte om 14u00. Aan de start stonden Danique, Pien, Margo, Janeri, Dionne, Lars, Nadim, en Gian. Zij liepen een ronde van ongeveer 2,5 km. Janeri werd ruim eerste en Margo behaalde de tweede plek. Gian wist bij de mannen de tweede plek te bemachtigen. Even later startte de lange cross. Namens ‘t Haasje stonden Geke, Meyke, Femke, Luc, Joost en Luuk aan de start. De vrouwen liepen 2 rondes over hetzelfde parcours als de korte cross, maar dan met een klein lusje heuvel af heuvel op extra, de mannen liepen 3 van deze rondes. Bij de vrouwen was er helaas geen podiumplek voor een haasje, maar Luuk pakte wel de derde plek bij de mannen. 

Tijdens de race hebben we de 2-0 achterstand dus volledig goedgemaakt. Zo zie je maar weer, je moet nooit te vroeg pieken. ‘s Avonds volgde nog een heerlijk diner in het Olympisch stadion en woonde het Haasjebestuur de ZeuS-vergadering bij waarbij ze de NSK status toegekend kregen voor de Trappenloop 2019.