U bent hier

Wedstrijden

Leden van NSAV 't Haasje zijn actief bij wedstrijden door heel Nederland. Wedstrijden zijn er in allerlei verschillende vormen en maten. ​Van studentenwedstrijden als NSK's en Batavierenrace tot NK​ en competitie​. Ook organiseren we natuurlijk onze eigen clubwedstrijden. Ieder Haasje heeft zijn of haar eigen doel en afhankelijk daar van worden de wedstrijden bepaald. Of dat nu het halen is van een NK-finale of als laatste overblijven op het feestje na de Bata. Wat je doel ook mag zijn, Afhankelijk van het seizoen en je discipline zijn er verschillende wedstrijden. Benieuwd aan welke wedstrijden Haasjes allemaal mee doen? Lees hieronder dan snel verder of check de wedstrijdkalender!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Clubwedstrijden

Natuurlijk organiseert 't Haasje een aantal eigen wedstrijden. De volgende clubwedstrijden worden door ons georganiseerd:

​Ook organiseren we zo nu en dan een wedstrijd met een NSK status. Het kan zijn dat een van bovenstaande wedstrijden (bijna) ieder jaar een NSK status krijgt, maar ook dat we eenmalig een NSK organiseren. 

Bij alle wedstrijden slaan onze leden de handen ineen om deze wedstrijd mogelijk te maken. Zo is er een commissie die verantwoordelijk is voor de wedstrijd. De andere leden doen mee, gaan vrijwilligen of supporten hun trainingsmaatjes tijdens de wedstrijd.

 


NSK's

Nederlandse Studenten Kampioenschappen (NSK's) zijn wedstrijden met een studentikoos karakter. Deze wedstrijden draaien vooral om de gezelligheid, maar natuurlijk ook om de rivaliteit tussen de verschillende studenten atletiekverenigingen (SAV's) en de verschillende studentensteden. NSK's zijn erg laagdrempelig en hebben ze een hoge funfactor. Naderhand vindt er meestal een ludiek onderdeel, lunch, diner of BBQ, pubquiz of feest plaats. Vooral de feestjes zijn erg de moeite waard! Weet jij al wat integreren betekent of wat een Griekse Estafette is? De oud(ere) leden van 't Haasje kunnen jullie hier genoeg over vertellen!

Acht NSK's worden ieder jaar door de Nederlandse Studenten Atletiek Federatie ZeuS verdeeld onder de verschillende SAV's. Hiertoe behoren drie grote NSK's (NSK Teams, NSK Baan en NSK Indoor) en vijf kleine NSK's (NSK Cross, NSK Ekiden, NSK Meerkamp, NSK Weg en NSK Trappenloop). Zie ook onderstaand lijstje:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Estafettes

​Alle NSK's behalve het NSK Estafetteloop worden georganiseerd onder auspiciën van NSAF ZeuS. Het NSK Estafetteloop wordt altijd aan de Batavierenrace gekoppeld! Tja... wie kent deze grootste en mooiste estafette nu niet? Naast de Batavierenrace zijn er ook andere leuke estafettewedstrijden met een studentikoos karakter die je echt niet wilt  missen. Wat te denken van de Geuzenloop, de Hart van Brabantloop en de Veluweloop!

 


 

Competitie

De voorrondes van de competitie vinden plaats van april tot en met juli. Hierin strijdt 't Haasje over drie wedstrijddagen tegen andere atletiekverenigingen om mee te doen aan de finales van de competitie. Aan het eind van de zomer vinden de finales plaats waarin gestreden wordt om promotie of degradatie. 

In de hoogtijdagen kwamen de dames uit in de 1e divisie, al is dat nu al even geleden. De dames doen het echter nog altijd erg goed mee en ze strijden mee om de bovenste plekken in de 2e divisie. De heren doen het ook goed, hoewel zij niet bovenin mee strijden. Toch komt dit team ook al jaren uit in de 2e divisie. Lees hier meer over de competitie en de haasjeteams!

Uitslagen, huidige competitiestand en de poule-indeling zijn te vinden op de officiele website van de atletiekunie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

NK's

Een aantal talentvolle fanatiekelingen van 't Haasje doet mee met NK's (Nederlandse Kampioenschappen). Voor sommige NK's moet je je kwalificeren door te voldoen aan een bepaalde limiet. Deze vinden door het hele jaar heen plaats.

 


 

Seizoenen

Naast NK's, NSK's en competitie zijn er vele andere wedstrijden.
Meerkampers, Technici, Sprinters en MiLa-atleten kennen het indoor- en outdoorseizoen. Het indoorseizoen vindt plaats van ongeveer december tot en met maart. Een maand na het indoorseizoen begint het outdoorseizoen. Dit seizoen loopt tot ongeveer september door. Onder outdoorwedstrijden behoren onder andere de competitiewedstrijden en track meetings. Track meetings zijn erg leuke wedstrijden om je PR te verbreken. Vanaf 2018 organiseert 't Haasje een eigen track meeting
De MiLa-atleten en de lange afstandslopers kennen in de winter het cross-seizoen. Het cross-seizoen loopt van ongeveer november tot en met maart. Crossjes worden over het algemeen in het bos en het veld gelopen op onverharde paden. Vaak zijn er twee afstanden (kort en lang) en dienen er meerdere ronden te worden afgelegd.
Voor de lange afstandslopers (5km tot marathon) zijn er wegwedstrijden. Wegwedstrijden vinden het hele jaar door plaats. In de zomer zijn er leuke avondwedstrijden en in de lente en in de herfst worden vooral de marathons georganiseerd. 

Zie de wedstrijdkalender op onze website voor wedstrijden waar Haasjeleden naar toe gaan!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Bekijk ook eens de volgende items:

  • Kalender: de wedstrijdkalender staat vol met relevante wedstrijden voor leden van NSAV 't Haasje;
  • Uitslagen: wedstrijduitslagen van haasjes zijn hier te vinden;
  • Wedstrijdverslagen: hier staan mooie verhalen, meningen en ervaringen van NKs, NSKs, Competitie en Clubwedstrijden;
  • Clubrecords: records zijn er om verbroken te worden. Bekijk ze hier;
  • Trappenloop: NSAV 't Haasje organiseert ieder jaar de Trappenloop in het Erasmusgebouw van de Radboud Universiteit;
  • Leemkuilcross: in samenwerking met Cifla organiseert NSAV 't Haasje jaarlijks deze pittige cross die bekend staat om 'de trap';
  • Nijmegen Meeting: dit jaar organiseert 't Haasje voor het eerst een trackmeeting, samen met Nijmegen Atletiek;
  • NGA: een internationale topatletiekwedstrijd georganiseerd door Nijmegen Atletiek, Cifla en NSAV 't Haasje.