U bent hier

Wedstrijden

Leden van NSAV 't Haasje zijn actief bij wedstrijden door heel Nederland. Van NK, NSK tot competitie en clubwedstrijden; ieder Haasje gaat naar wedstrijden met zijn of haar eigen doel. Of dat nu het halen is van een NK-finale of als laatste overblijven op het feestje na een NSK. Wat je doel ook mag zijn, wedstrijden horen nu eenmaal bij 't Haasje. Afhankelijk van het seizoen en je discipline zijn er verschillende wedstrijden. Benieuwd aan welke wedstrijden Haasjes allemaal mee doen? Check de wedstrijdkalender!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Natuurlijk organiseert 't Haasje ook haar eigen wedstrijden. De volgende clubwedstrijden worden door ons georganiseerd:

​Ook organiseren we zo nu en dan een wedstrijd met een NSK status. Het kan zijn dat een van bovenstaande wedstrijden een NSK status krijgt, maar ook dat we eenmalig een NSK organiseren. 

Bij alle wedstrijden slaan onze leden de handen ineen om deze wedstrijd mogelijk te maken. Zo is er een commissie die verantwoordelijk is voor de wedstrijd. De andere leden doen mee, gaan vrijwilligen of supporten hun trainingsmaatjes tijdens de wedstrijd.


 

Nederlandse Studenten Kampioenschappen zijn wedstrijden met een studentikoos karakter. Deze wedstrijden draaien vooral om de gezelligheid, maar natuurlijk ook om de rivaliteit tussen de verschillende studenten atletiekverenigingen (SAV's) en de verschillende studentensteden. NSK's zijn erg laagdrempelig en hebben ze een hoge funfactor. Naderhand vindt er meestal een ludiek onderdeel, lunch, diner of BBQ, pubquiz of feest plaats. Vooral de feestjes zijn erg de moeite waard! Weet jij al wat integreren betekent of wat een Griekse Estafette is? De oud(ere) leden van 't Haasje kunnen jullie hier genoeg over vertellen!

Acht NSK's worden ieder jaar door ZeuS verdeeld onder de verschillende SAV's. Hiertoe behoren drie grote NSK's (NSK Teams, NSK Baan en NSK Indoor) en vijf kleine NSK's (NSK Cross, NSK Ekiden, NSK Meerkamp, NSK Weg en NSK Trappenloop). Zie ook onderstaand lijstje:

​Alle NSK's behalve het NSK Estafette worden georganiseerd onder auspiciën van NSAF ZeuS. Dit NSK wordt altijd aan de Batavierenrace gekoppeld! Tja... wie kent deze grootste en mooiste estafette nu niet? Naast de Batavierenrace zijn er ook andere leuke estafettewedstrijden met een studentikoos karakter, zoals de Geuzenloop, de Hart van Brabantloop en de Veluweloop.​

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Een aantal fanatiekelingen van 't Haasje met veel talent doet mee met NK's (Nederlandse Kampioenschappen). Voor sommige NK's moet je je kwalificeren door te voldoen aan een bepaalde limiet. Deze vinden gedurende het jaar plaats.

Naast NK's zijn er vele andere wedstrijden. Wanneer deze plaatsvinden hangt af van het seizoen. 
Meerkampers, Technici, Sprinters en MiLa-atleten kennen het indoor- en outdoorseizoen. Het indoorseizoen vindt plaats van ongeveer december tot en met maart. Een maand na het indoorseizoen begint het outdoorseizoen. Dit seizoen loopt tot ongeveer september door. Onder outdoorwedstrijden behoren onder andere de competitiewedstrijden en track meetings. Track meetings zijn erg leuke wedstrijden om je PR te verbreken. Vanaf 2018 organiseert 't Haasje een eigen track meeting
De MiLa-atleten en de lange afstandslopers kennen in de winter het cross-seizoen. Dit seizoen loopt van ongeveer november tot en met maart. Crossjes worden over het algemeen in het bos en het veld gelopen op onverharde paden. Vaak zijn er twee afstanden (kort en lang) en dienen er meerdere ronden te worden afgelegd.
De marathonlopers moeten het hebben van de herfst en de lente als er aangename temperaturen zijn om een marathon te lopen. Voor de overige lange afstandslopers vinden er in de zomer leuke avondwedstrijden plaats en worden door het hele jaar heen wegwedstrijden (5km-halve marathon) georganiseerd. 

Zie ook de wedstrijdkalender op onze website.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Drie maal per jaar zijn er competitiewedstrijden waaraan deelgenomen wordt met een mannen en een vrouwenploeg. Deze vinden dit jaar plaats op 22 april in Vught, 27 mei in Arnhem en 1 juli op onze eigen atletiekbaan in Brakkenstein. Om aan de competitie mee te doen dien je in het bezit te zijn van een wedstrijdlicentie (aan te vragen via het bestuur). In de competitie strijden de Haasjeteams tegen andere atletiekverenigingen. Elk teamlid doet minimaal 1 en maximaal 3 onderdelen. Bij het maken van de ploegindeling wordt altijd geprobeerd om iedereen in te delen, zonder dat dit ten koste gaat van de sterkte van het team. Per onderdeel telt de beste prestatie mee voor de punten en aan het eind van de drie wedstrijden worden alle punten bij elkaar opgeteld. De beste 9 ploegen van de tweede divisie (die landelijk bestaat uit 36 ploegen) mogen in september strijden voor promotie naar de eerste divisie. 
In de hoogtijdagen kwamen de dames uit in de 1e divisie, al is dat nu al even geleden. De dames doen het echter nog altijd erg goed mee en ze strijden mee om de bovenste plekken in de 2e divisie. De heren doen het net iets minder goed dan de dames, maar ook zij komen al jaren lang uit in de 2e divisie. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Bekijk ook eens de volgende items:

  • Kalender: de wedstrijdkalender staat vol met relevante wedstrijden voor leden van NSAV 't Haasje;
  • Uitslagen: wedstrijduitslagen van haasjes zijn hier te vinden;
  • Wedstrijdverslagen: hier staan mooie verhalen, meningen en ervaringen van NKs, NSKs, Competitie en Clubwedstrijden;
  • Clubrecords: records zijn er om verbroken te worden. Bekijk ze hier;
  • Trappenloop: NSAV 't Haasje organiseert ieder jaar de Trappenloop in het Erasmusgebouw van de Radboud Universiteit;
  • Leemkuilcross: in samenwerking met Cifla organiseert NSAV 't Haasje jaarlijks deze pittige cross die bekend staat om 'de trap';
  • Nijmegen Meeting: dit jaar organiseert 't Haasje voor het eerst een trackmeeting, samen met Nijmegen Atletiek;
  • NGA: een internationale topatletiekwedstrijd georganiseerd door Nijmegen Atletiek, Cifla en NSAV 't Haasje.