U bent hier

Veluweloop 2020 (afgelast)

Op zaterdag 10 oktober vindt de Veluweloop plaats! Al een aantal jaren doet 't Haasje mee met deze mooie Estafetteloop van Wageningen naar de Posbank en weer terug, die voor een groot deel over onverharde bospaden loopt.

Het concept is wel te vergelijken met de onder vele bekende Batavierenrace. 
De estafetteloop bestaat uit 12 verschillende etappes: 5 vrouwen- en 7 mannenetappes, met een totale lengte van ongeveer 90 km.
De etappe-lengte varieert tussen de 4 en 12 km.  

Elke loper wordt begeleid door een fietser. Per etappe is er één lid van elke ploeg actief als loper, zodat zich op de looproute steeds evenveel lopers als teams bevinden. Op verschillende plaatsen zijn wisselpunten ingericht waarbij de lopers het stokje (in dit geval een speciaal hesje met ploegnummer en chip voor tijdregistratie) doorgeven aan een volgende ploeggenoot. 

Zou je mee willen doen? Schrijf je dan vooral hier even in! Laat dan gelijk even weten of je het liefst een korte etappe (max 6 km) of een lange etappe (vanaf 6 km) wil doen. 

Een klein voorbehoud moet gemaakt worden: zoals het nu lijkt gaat de Veluweloop gewoon door. Er is natuurlijk een mogelijkheid dat de organisatie gedwongen is het evenement als gevolg van de corona-maatregelen af te gelasten. Mocht dit gebeuren, dan zullen jullie daar uiteraard van op de hoogte worden gesteld.

Datum: 
zaterdag, 10 oktober, 2020 - 10:00
Locatie: 
wageningen