U bent hier

Ultiem fangirl moment: Haasjes ontmoeten Anouk Vetter op NK indoor

Geschreven door: Sophie de Groot
 

Na het NK 10 km, was het tijd voor het NK voor de atleten die liever niet zo ver lopen: het NK indoor. Zowel zaterdag als zondag stonden 2 haasjes aan de start én een boel haasjes op de tribune die waren gekomen voor de support! 

Zaterdag waren Marco en Margo aan de beurt, beiden op de 800 meter. Na een aantal indoor wedstrijden net geen clubrecord, deed Marco een laatste poging om dit indoorseizoen het clubrecord in handen te krijgen. Aangezien het de laatste tijd clubrecords regent, wil je niet achterblijven natuurlijk. Hij mocht lopen in een ontzettend snelle serie met niemand minder dan Thijmen Kupers, die een dag later Nederland kampioen werd! En als je in zo’n snelle serie zit, dan moet je ook maar snel meerennen: een nieuw clubrecord met meer dan 2 seconde (!!!) was een feit! Marco had het goede voorbeeld gegeven voor Margo, die daarna in actie kwam. Margo volgde dit goede voorbeeld braaf, want ook zij liep ruim 2 seconde van haar indoor PR af! Marco en Margo werden respectievelijk 10e en 13e, dit belooft wat voor het outdoor seizoen! 

Op zondag was het tijd voor de overgebleven 2 hazen voor hun NK indoor. De supporter-haasjes in het publiek genoten van hun moment of fame bij het interview van omroep Gelderland. Sophie en Vera genoten ondertussen van de warming-up voor de wedstrijd, omringd door de Nederlandse top, met als hoogtepunt Anouk Vetter die hoi zei in de kleedkamers. Daarna was het tijd voor de wedstrijd. Vera liep in de serie met Anouk Vetter naar een prima tijd, en versloeg de concurrentie van DAV kronos! Sophie was ondertussen begonnen aan hink-stap-sprong. Met een goede aanloop, maar stuk minder goede sprongen eindigde zij als elfde. 

Naderhand verschenen de haasjes nog in de krant, de Gelderlander! Een geslaagde wedstrijd mét een clubrecord! Op naar het NK cross!

De Haasjes op foto's en video's in actie zien? Check dan snel even deze pagina!