U bent hier

Competitie

Meedoen?

Het Haasje doet ieder jaar mee met een mannen- en een vrouwenploeg en beide teams komen uit in de tweede divisie. Om aan de competitie mee te doen dien je in het bezit te zijn van een wedstrijdlicentie (aan te vragen via het bestuur). Ieder jaar neemt de ploegleider contact op met de (wedstrijd)leden en stelt de ploegleider een team samen. Elk teamlid doet minimaal 1 en maximaal 3 onderdelen. Bij het maken van de ploegindeling wordt altijd geprobeerd om iedereen in te delen, zonder dat dit ten koste gaat van de sterkte van het team. Wil jij graag mee doen? Meld je dan aan bij de ploegleider!

Wat is de competitie?

In de competitie strijden teams, uitkomend voor hun eigen atletiekvereniging, om het atletiekkampioenschap. Het haasje strijdt tegen andere atletiekverenigingen uit heel Nederland om zo hoog mogelijk te eindigen in onze divisie. De competitie bestaat uit voorrondes (drie competitiedagen) en een finaledag (promotie/degradatiewedstrijd). De competitiedagen vinden plaats in de lente en zomer. De tweede divisie heeft drie poules van twaalf teams, dus 36 teams in totaal. Op iedere competitiedag worden punten behaald voor het eindklassement. Dit gebeurt per divisie en niet per poule. We strijden dus tegen 35 andere teams strijden en niet alleen tegen de elf verenigingen die we op de dag zelf tegenkomen. Per competitiewedstrijd zijn er per atletiekonderdeel punten te verdienen. Een of meerdere atleten mogen meedoen per onderdeel (afhankelijk per onderdeel), maar alleen de beste prestatie telt voor de punten. Aan het eind van de drie competitiedagen worden alle punten bij elkaar opgeteld en wordt de balans opgemaakt. Van de 36 teams mogen de beste negen teams aan de promotiewedstrijden meedoen, de vijf teams met de minste punten zullen degradatiewedstrijden gaan doen. In de promotie/degradatiewedstrijden gaan de beste vier het jaar erop naar de hogere divisie, terwijl de nummers 5 tot en met 12 een jaar later in de lagere divisie uitkomen.

Juryleden

Naast de atleten voor ieder team dienen atletiekverenigingen ook juryleden af te vaardigen. Ben jij in het bezit van een jurydiploma? Geef dat dan aan bij het bestuur. Mocht je geïnteresseerd zijn in een jurydiploma dan is een jurycursus mogelijk. Neem ook hiervoor contact met het bestuur op.

Atletiekunie

Stand, poules en uitslagen zijn te vinden op de website van de Atletiekunie.