U bent hier

MiLa

Voor de MiLa trainingen hebben we niet een, maar wel twee trainers: Miranda Boonstra en Ton van Laethem. 

Miranda Boonstra, MiLa-groep trainer

Sinds april 2017 mag ik de MiLa lopers bij 't Haasje training geven. Ik ben geen standaard trainer, want geen man en zelf nog actief als atlete.

Maar, jullie hebben geluk, want ik ben eigenwijs en weet alles over hardlopen. Als gepromoveerd Bewegingswetenschapper, afgestudeerd fysiotherapeut en vijftienvoudig Nederlands kampioen MiLa denk ik jullie zeker enthousiast te krijgen voor de midden en langere afstanden.

Als atlete ben ik in 2010 overgestapt van de steeplechase naar de marathon; allebei afstanden met veel hindernissen onderweg. Ik hooop jullie wat te kunnen leren over techniek, tresholds, drempeltrainingen, buikspieren, verzuring, steeplechase, 10km-tempo, 5km-tempo, balans, kracht, versnellingen en de MONA fartlek.

Het belangrijkste vind ik echter dat jullie lopen de leukste sport gaan vinden die er is. Ik laat jullie lopen in het bos, op de weg en op de baan, vlak of met heuvels en soms met een hindernisje.... wie zegt dat hardlopen saai is?

Ton van Laethem, MiLa-groep trainer

In de wedstrijd MiLa-groep train je als je voor jezelf doelen gesteld hebt. Dat kan op de baan of op de weg zijn. Je traint met een schema dat gericht is op jouw doel. De intensiteit en omvang zijn gebaseerd op je eigen prestatieniveau en leiden - in principe - naar het door jou gesteld doel. Tijdens de trainingen besteed ik veel aandacht aan de techniek. Een goede looptechniek, waarbij je zo min mogelijk overbodige energie gebruikt, vind ik belangrijk.

Het lopen van wegwedstrijden (5-42.4 km) en crossen is mijn eigen passie in de atletiek. Ik ben lid van het bestuur van Nijmegen Atletiek en opleider bij de Atletiekunie en Nieuwe Kansen Sport. Sinds 15 jaar ben ik als coördinator Start/Finish betrokken bij de organisatie van de - inmiddels drie - grote Nijmeegse loopevenementen (Zevenheuvelenloop, Marikenloop en Stevensloop). Ik ben werkzaam als Hoofd Procescontrole bij een bedrijf dat detectie- en verkeersbegeleidingssystemen maakt.