U bent hier

MiLa

Voor de MiLa trainingen hebben we niet een, maar wel twee trainers: Miranda Boonstra en Ton van Laethem. 

Miranda Boonstra, MiLa-groep trainer

Sinds april 2017 mag ik de MiLa lopers bij 't Haasje training geven. Ik ben geen standaard trainer, want geen man en zelf nog actief als atlete.

Maar, jullie hebben geluk, want ik ben eigenwijs en weet alles over hardlopen. Als gepromoveerd Bewegingswetenschapper, afgestudeerd fysiotherapeut en vijftienvoudig Nederlands kampioen MiLa denk ik jullie zeker enthousiast te krijgen voor de midden en langere afstanden.

Als atlete ben ik in 2010 overgestapt van de steeplechase naar de marathon; allebei afstanden met veel hindernissen onderweg. Ik hoop jullie wat te kunnen leren over techniek, tresholds, drempeltrainingen, buikspieren, verzuring, steeplechase, 10km-tempo, 5km-tempo, balans, kracht, versnellingen en de MONA fartlek.

Het belangrijkste vind ik echter dat jullie lopen de leukste sport gaan vinden die er is. Ik laat jullie lopen in het bos, op de weg en op de baan, vlak of met heuvels en soms met een hindernisje.... wie zegt dat hardlopen saai is?

Ton van Laethem, MiLa-groep trainer

Als je in deze MiLa-groep traint stel je voor jezelf doelen. Dat kan op de baan of op de weg zijn. Je traint met een schema dat gericht is op jouw doel. De intensiteit en omvang zijn gebaseerd op je eigen prestatieniveau en leiden – in principe – naar het door jou gesteld doel.

Tijdens de trainingen besteed ik veel aandacht aan de looptechniek. Een goede looptechniek, waarbij je zo min mogelijk overbodige energie gebruikt, vind ik belangrijk. Het lopen van wegwedstrijden (5 – 42.2 km) en crossen is mijn eigen passie in de atletiek. Als lid van de Jubilee-Club van de Berlin Marathon neem ik elk jaar deel aan deze marathon, in 2019 voor de 14e keer. Naast trainer ben opleider bij de Atletiekunie en verzorg ook cursussen en clinics voor andere opleidingsinstituten. Sinds de eerste Marinkenloop ben ik als coördinator Start/Finish betrokken bij de organisatie van dit hardloopevenement. Inmiddels vervul ik die rol ook bij de Stevensloop en de Zevenheuvelenloop. Ik ben werkzaam als Manager Operations bij een bedrijf dat Smart Mobility Solutions bedenkt en levert. Een voorbeeld daarvan is het systeem dat verwijst naar vrije plaatsen in de fietsenstalling onder Plein 1944. 

Ton is te bereiken via tonvanlaethem [at] kpnmail.nl