U bent hier

Haasje boven!

Geschreven door: Nadim van Minnen
Na een lange periode vol hoogspanning, waarin de verwachtingen hooggespannen waren, de gemoederen torenhoog op liepen en de druk hoog werd opgevoerd, was het op 14 december 2018 eindelijk zover: Het NSK Trappenloop kon beginnen!
Vooraf waren de ogen gericht op ons eigen goudhaasje Joost van Wijngaarden. Nadat hij vorig jaar de dubbel pakte, zou hij dat dit jaar ook wel eventjes doen. Het waren de Kronauten uit Enschede die daar een (stokje/preitje) voor wilden steken. Zij reisden in grote getalen naar Nijmegen af om zoveel mogelijk medailles weg te snoepen en ook de ZeuS-bokaal veilig te stellen. Dat laatste was niet zo moeilijk, maar onze Haasjes (die in de minderheid waren) bleken toch de sterkere in ons eigen Erasmusgebouw. De torenhoge verwachtingingen richting Joost ‘trappenkoning’ van Wijngaarden bleek gelukkig uit te komen, ondanks het nodige indekken van voorgenoemde (“ik denk niet dat ik ga winnen dit jaar”; “dit gaat niet snel genoeg zijn”). Tactisch en sluw als hij is, ging hij als eerste van start op de 10 verdiepingen om zichzelf voldoende rust te gunnen, voordat hij als laatste aan de 20 verdiepingen zou beginnen. Het bleek een succesformule.
Naast dit dubbele goud wisten ook het brons op de 10 (Nadim) en het zilver op de 20 (Boris) in Nijmegen te blijven. Kronos moest het doen met een enkel zilver op de 10. Er waren 2x4 Kronauten voor nodig om onze Haasjes voor te blijven: zij wisten zowel de estafette met als zonder bier binnen te slepen. Hierbij ging ook de prijs voor de beste teamoutfit met hen mee. De duoloop was dan weer wel een prooi voor de Nijmegenaren van de Smerige Tryhards. Ook de beste teamnaam was van onze eigen Haasjes: geheel naar thema gingen Daan Banaan & de Gorillasloffen er met de snoepbanaantjes en apenkoppen vandoor!
Na een geslaagde avond vol sportief plezier, werd er afgesloten met de prijsuitreiking en een gezamenlijke maaltijd: een unaniem belachelijk groot succes! Behalve dan dat de commissie vergat eten voor zichzelf over te houden. In 2019 een nieuwe kans!