U bent hier

Pinksterweekend, track meeting weekend!

Verrassende resultaten en vele PR's tijdens het lange pinksterweekend dat bol stond van de baanatletiek. Niet één, niet twee, maar drie baanwedstrijden vonden plaats en een flink aantal Haasjes was van de partij. Lees hieronder over de Ter Specke Bokaal in Lisse op 19 mei en de T-Meeting in Tilburg op 21 mei of klik verder voor de Wageningen Track Meeting op 18 mei.

Geschreven door: Krista Smit

T-meeting

Op Tweede Pinksterdag werd de T-meeting georganiseerd. Op deze warme dag reisden 7 Haasjes af naar Tilburg om te laten zien wat zij die dag konden. Na een paar minuten in de zon besloten de Haasjes de zon al te mijden en zochten zij de schaduw op, zodat ze scherp zouden blijven voor hun komende onderdelen.
Om 12.00u startte de wedstrijd met het Hinkstapspringen voor de vrouwen. Hier kwam Sophie in actie. Na een paar nette sprongen kwam zij tot een afstand van 10,63m, een PR! Tijdens het hinkstapspringen werden ook de hordenraces bij de vrouwen gelopen. Ook hier werd een PR behaald. Vera kwam tot een nette tijd van 15,21s. Later kwam ook Bram in actie op de horden. Bram liep afgelopen zaterdag al tijdens de Ter Specke Bokaal. Hier behaalde hij een vijfde plek in 15,13s. In Tilburg moest hij iets toegeven op deze tijd. Hij finishte in 15,43s. Een tijd waar hij niet geheel tevreden mee was. Dit maakte hij echter goed op de 200m. In een nieuw PR van 22,88s kwam Bram over de finishstreep. 
Naast Bram liepen ook Margo, Helena, Krista en Moniek de 200m. Margo mocht in de eerste serie laten zien wat zij kon. Dit resulteerde in een PR van 29,73s. Daarna was het de beurt aan Helena en Krista, waarbij Helena finishte in een tijd van 28,01s en Krista in een PR van 27,92s. 
Als laatste vrouw op de 200m liep Moniek. De Ter Specke Bokaal zegde zij helaas af vanwege pijntjes in haar hamstring, maar tijdens de T-Meeting kwam zij tot een tijd van 26,38s. Ondanks de goede 200m sloeg Moniek voor de zekerheid de 100m later die dag over.
Op de 400m kwam Margo tot een tijd van 1:04,45s, wat nét geen PR betekende. Ook Sophie ging van start op de 400m en wist te finishen in een snelle tijd van 1:01,37s, waarmee ze haar PR met meerdere seconde aanscherpte. Op de 100m verscheen Krista als enige Haasje aan de start. Met een slome start, en helaas te veel wind, wist zij zich naar een PR te lopen in 13.25s. 
Vera sloot de dag af op de 400mh. Ondanks de zon en de lange tijd tussen haar onderdelen, kwam zij tot een tijd van 1:04,23s. Nog een PR!

Met vele PR’s en warm weer was de T-Meeting een geslaagde wedstrijd! 

 

Meer wedstrijdverslagen lezen?