U bent hier

Marikenloop 2018

Geschreven door: Danique Slob

Zondag 17 mei vond de jaarlijkse Marikenloop plaats, startend vanuit het mooie park Brakkenstein. Een mooi en vooral gezellig evenement waar bijna 5000 hardloopsters vanuit heel het land op afkwamen. Het parcours liep voor een groot deel door Heumensoord en voelde dus vertrouwd bij de Haasjes die meededen. Vijf van hen verschenen aan de start voor 5, 7,5 of 10 kilometer.

De dag begon warm en tijdens de 5 kilometer scheen de zon. Tijdens de 7,5 kilometer maakte de zon plaats voor de wolken en terwijl bijna 1200 hardloopsters zich waagden aan de 10 kilometer begon het zelfs te regenen, een heerlijke onverwachte verkoeling. 
Onze eigen topper en mila-trainster Miranda pakte de winst op de 10 kilometer met ruime voorsprong. Zelf liep ik de 5 kilometer, vrij onervaren op deze afstand. Ik ging onbevangen van start en merkte dat de warmte, de zon (en de hooikoorts) zorgden voor een uitdagende race. Het heuvelige, drukke en veelal onverharde parcours maakte deze wedstrijd mooi en uniek. De aanmoedigende toeschouwers langs de kant met waterpistooltjes, druiven en komkommers gaven mij de extra energie die ik tegen het einde van de race nodig had.

Naast de goed georganiseerde wedstrijd heerste er een gezellige festivalsfeer door de workshops, food trucks, muziek en verschillende shops. Helaas bleef het vanaf twee uur constant regenen. Buien, afgewisseld met onweer, zorgden dat weinig hardloopsters bleven hangen op het festival. Toch viel de Marikenloop 2018 hierdoor niet in het water. Het was weer een mooie editie vol energie!

10 kilometer
Miranda Boonstra 37:48
Marloes Verheem 50:07
Maartje van Gisbergen 55:48

5 kilometer
Marre Groeneboer 22:00
Danique Slob 25:31

 

Meer wedstrijdverslagen lezen?