U bent hier

NSK Ekiden

Geschreven door: Ruben Harmsen

​Vrijdag 19 april vond het NSK EKIDEN plaats bij Asterix in Eindhoven. Tijd voor een goede voorbereiding op de Bata. Of erachter komen dat 10km toch echt iets te ver is om in een wedstrijd te lopen. Na een lange reis naar Eindhoven druppelden de deelnemers van ’t Haasje langzaam binnen. De meeste waren er al in het begin om de andere Haasjes aan te moedigen. Later komen mocht natuurlijk ook, vooral als je de laatste loper was, want een uur wachten voor de start toch wel erg veel. Om 16.00 uur was de start. De 22 teams vertrokken van start, hiervan waren 3 teams van ’t Haasje aanwezig (de mannelijke Ekidenhazen, Ekidenhazen mix 1 en Ekidenhazen mix 2).

De mannelijke Ekidenhazen gingen erg goed van start. Sijbren die de 2e 5 km liep haalde Ruben zelfs al in terwijl Ruben nog met de eerste 10 km bezig was. Erg pijnlijk natuurlijk als je op dit moment van de race al ingehaald wordt door de eerste lopers. Al was er een kleine meevaller, het was iemand van ’t Haasje die hem als eerste inhaalde. De mannelijke Ekidenhazen waren als eerste weg en ze hebben de koppositie vanaf het begin niet meer weggegeven. Ze finishten dan ook in een megatijd van 2:26:08.

De andere Haasjes liepen de Marathon in een tijd van 3:05:18 & 3:15:04. Ook dit zijn natuurlijk goede resultaten. Want team Ekidenhazen mix 1 kwam met de tijd van 3:05:18 op een derde plaats terecht onder de studententeams. En Team Ekidenhazen mix 2 werden eerste, ze waren dan wel de enige in hun klasse, maar ja 1e is 1e!!

Na afloop was het natuurlijk tijd voor de gezamenlijke groepsfoto. Het klimrek waar we op zaten was hier wat minder blij mee, maar hij heeft het gehouden. Enkele Haasjes gingen naar huis, maar de meeste bleven gezellig gezamenlijk eten en gingen mee naar het studentenfeest.
Kortom een geslaagde dag en voor herhaling vatbaar!