U bent hier

NK Indoor 2018

Geschreven door: Margo Heurman & Vera Feitsma 

Zaterdag 
Op zaterdag 17 februari was het tijd voor de eerste dag van het NK Indoor 2018 in Apeldoorn. Met Moniek Riemersma, Margo Heurman en Marloes Oosterwegel aan de start zouden er deze dag maar liefst 3 Haasjes in actie komen in een goed gevuld Omnisport. 
Margo beet het spits af en maakte haar NK debuut. Ondanks wat zenuwen (er waren toch echt wel veel mensen) begon ze sterk aan haar 800 meter. Het gebrek aan trainingsuren de maand van te voren zorgde er echter voor dat de laatste 200 meter erg moeizaam verliepen. Desondanks liep Margo naar een mooi indoor PR van 2.24:98.
Hierna was het de beurt aan Marloes en Moniek. Beiden kwamen in actie op de 60 meter, waar dit jaar erg veel goede atletes aan de start stonden. Dit was dan ook meteen te zien in de series van onze eigen Haasjes. Marloes moest het opnemen tegen niemand minder dan Nadine Visser en Moniek zelfs tegen Dafne Schippers. Met een tijd van 8.01 kwam Moniek erg dicht in de buurt van haar al lang staande PR en eveneens het clubrecord. Marloes was helaas niet goed weg en kwam hierdoor tot een tijd van 8.32. Met deze tijden kwamen beiden helaas te kort voor een plek in de halve finale. Gelukkig zouden ze allebei op de zondag nog een kans krijgen op de 200 meter.

Zondag
Op de zondag van het NK kwamen vijf (!) haasjes in actie in Omnisport. Marloes en Moniek begonnen opende de dag op de 200m, een lastige afstand door de krappe bochten indoor. Zeker wanneer je in de binnenste banen moet starten (Marloes in baan 2 en Moniek in baan 1). Marloes kwam traag op gang door een gebrek aan snelheid en explosiviteit, maar heeft desondanks een aardige tijd gelopen. Moniek had daarentegen juist een goede start (ja, zelfs nadat de eerste poging voor de serie vals was) maar voelde bij het tweede gedeelte van de race de 60m van de dag ervoor wel in haar benen, waardoor het een lange 200m werd. 
Waar Marloes en Moniek het bij één ronde in Omnisport hielden, liep Kamiel er wel vijftien. Hij startte achteraan, heeft vervolgens een aantal mooie inhaalacties ondernomen maar kwam te kort om bij de volgende groep aan te sluiten. Over zijn race zei hij zelf: “Ik was niet heel tevreden, maar het was ook niet echt slecht”.
Ook kwamen vandaag de hordenspecialisten Bram en Vera in actie op de 60m horden. Bram kon helaas niet met tevredenheid terugkijken over zijn race in de serie en halve finale, hij had helaas een dag waarop niets lukte. Vera wist tijdens haar NK-indoordebuut, voor de derde keer dit seizoen haar persoonlijke record aan te scherpen. Beide atleten kijken uit naar het NSK indoor om daar in een nog kortere tijd de vijf obstakels te passeren.

Ook deze tweede NK-dag werden de haasjes ondersteund door aanmoedigingen vanaf de tribune en via social media. Want ook online werd er veel meegekeken een meegeleefd dankzij de livestream. Alle uitslagen zijn hier te vinden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer wedstrijdverslagen lezen?