U bent hier

NSK Teams 2018

Geschreven door: Niels Aarts & Nadim van Minnen
 
Zaterdag 8 september zijn we met 2 Haasjeploegen afgereisd naar Utrecht voor het NSK Teams. Zowel de mannen als vrouwen gingen er met lage verwachtingen heen. De mannen miste bijna de hele sprintploeg (op Nadim na) en de vrouwen hadden dit weekend al een andere prioriteit in de promotie/degredatie wedstrijd de dag erna.

De rest van de ploegen leek vrij sterk en na 0 punten op ons eerste onderdeel bij de mannen (Niels had au) leek een podiumplaats lastig te halen, maar onze verse aanwinsten hadden daar iets anders over te zeggen. Timothy Repnikov haalde met maar liefst twee keer een clubrecord (14,01 op kogel en 40,72 op discus) twee keer de volle punten en dat terwijl dit de eerste keer was op senioren gewicht voor deze A-junior. Ruben Harmsen werd met een geweldige prestatie van 51,23 op speer tweede en zal als meerkamper in de toekomst nog flink wat punten voor ons binnen gaan halen. Marco, onze ploegleider, kwam natuurlijk naast een gezellige wedstrijd eigenlijk maar voor één ding naar Utrecht: het clubrecord op de 1000m. Hij liep al vrij snel op schema voor een hele goeie tijd, maar voor de winst moest nog hard gestreden worden. Wederom bleek Marco in de eindsprint ongenaakbaar en pakte hij de winst in een clubrecord van 2:28,33. Met deze geweldige prestaties lagen we ineens op koers voor een podiumplek, maar de strijd was nog niet gewonnen. Zowel Joost van Wijngaarden als Ties moesten voor het eerst een wedstrijd op spikes lopen en met nauwelijks training een steeple gaan lopen. Met deze toppers was het natuurlijk geen verrassing dat dit uitstekend ging en Ties werd net 2e met Joost daar een aantal meters achter voor de 3e plek. Joost vond het zelfs zo leuk dat hij zich er op wil gaan specialiseren. Helaas is de waterbak in de winter een beetje koud dus hij zal nog even moeten wachten. Een uur later was de 3000m aan de beurt en kwam hetzelfde duo weer in actie. Dit keer moest Ties wat meer mannen voor zich laten maar gelukkig waren ze alle drie van dezelfde vereniging wat ons toch een tweede plek in punten opleverde. Intussen had Daan de 3e plek gepakt met een 1,80m sprong bij het hoogspringen en een 6e plek bij het verspringen met 5,89m. Thomas en Lars liepen ook nog een 100m een kwartier na de 1000m (dit bleek geen goed idee). Met een 37,06 van Marco op de 300m en twee estafettes waarvan er één wat minder goed ging zat de dag voor de mannenploeg erop met een fantastisch en historisch resultaat: de 2e plek!

Het vrouwenteam deed het beter dan verwacht. Julinha versloeg Niels op de 200mH en finishte in een nette tijd van 38,56 vlak achter Emma Beekman (een van de drie Daventrianen die ons kwamen versterken). Marloes pakte de vierde plek met kogelslingeren. Janeri deed datzelfde en finishte vierde op de 1000m in een tijd van 3:20,11 . Op speerwerkpen pakte Sanne de punten met een worp van meer dan 30m. Op de 100m sprint vertegenwoordigde een niet-Haasje ons, Isa Stommels van HAC. Onze heldin Julinha wilde eigenlijk niet starten op de steeplechase, maar toch stond ze hiervoor opgesteld. Ze eindigde toch netjes op een zesde plek. Marloes en Janeri sprongen allebei hoog en Sanne en Nynke kwamen in een spannende strijd tot een tweede en derde pek met discus werpen.  Nieuw Haasjelid Melanie de Vries deed de 300m. Ze won in een mooie tijd van 41,08. Een ander nieuw lid (oud-Kronaut) Jasmijn rende10x zo ver en zij deed daar 13:51,71 over. Rianne rende dubbel en na prestaties van Jinke Janssen en Isa vonden de estafettes plaats. Hierin werden de zevende en vierde plaats behaald wat resulteerde in een vijfde plek op het NSK Teams!

Na het NSK Teams aten we gezellig samen en was er een gezellig feestje. Details daarvan zullen jullie misschien wel op de Roddelpagina van de CoeNein lezen...