U bent hier

1e Competitie: Slappe benen & sterke prestaties in Vught

Geschreven door: Krista Smit & Nadim van Minnen

Zondag 22 april stond de eerste competitiewedstrijd in Vught op het programma voor zowel de mannen- als de vrouwenploeg. Na 2 zware dagen vol Batavierengeweld voor een groot deel van beide ploegen, was het dan nog maar een keer tijd om te pieken. De vrouwenploeg werd 2e in hun poule en staat op een 11e plek landelijk, met ongeveer 200 punten achterstand op de nummer 8. Een klein gat dat overbrugd moet worden om de promotiewedstrijd in september te halen! De mannenploeg is landelijk op een 27e plek geëindigd, en weet vooralsnog dus de degradatiewedstrijd te voorkomen!

Vrouwenploeg

Om 12:10u startte Moniek met haar programma voor die dag. Hier stootte ze de kogel naar een nette 9,72. Vervolgens was het tijd voor het hordelopen. Vera liep hier in haar eerste race van het seizoen 15,32s. Dionne kwam ook in actie op de horden, maar was minder tevreden over haar resultaat. Ondertussen begon de eerste groep met hoogspringen en werd de 800 meter gelopen door Saskia en Margo. Ondanks dat Margo de Bata nog in haar benen voelde, snelde zij naar een tijd van 2:27,62. Bij hoog wist Nynke een hoogte van 1,45 te halen. Ook Sophie kwam in actie op hoog en sprong uiteindelijk 1,50.

Op de 100 meter kwamen Moniek en Krista in actie. Moniek liep een nette eerste race in 12,89s. Krista wist een PR te behalen in 13,39s. Ook het hinkstapspringen was op dit moment bezig. Hier sprong Sophie 10.47m. Pien kwam eind van de dag ook in actie op het hinkstapspringen en sprong 9,34m. Bijna aansluitend aan de 100 meter kwam Moniek in actie op de 400 meter. Ook Margo liep een 400 na haar 800 en wist een tijd neer te zetten van 1:05,28: één honderdste sneller dan Moniek. Beide dames waren erg diep gegaan en stortten direct na hun race ter aarde. Gelukkig hoefden ze hierna niks meer.

Hierna stonden een aantal werponderdelen op het programma voor de krachtpatsers onder ons. Hier wist Nynke de discus naar 33,27 te werpen en stootte Sanne de kogel naar 9,55. Later wist Sanne de discus naar een afstand van 26,71 te werpen. De 200m werd ondertussen ook gelopen, door Vera in 26,82s en door Pien in 30,40s.

Vlak voor het eind van het programma kwamen Viviën en Geke (zonder stem, maar die heb je toch niet nodig tijdens de 3000m) in actie op de 3000m. Gelukkig werd er water uitgedeeld vanwege de warmte. Viviën finishte in 11:51,54 en Geke in 11:57,77.

Als allerlaatste zouden Vera, Sophie, Krista en Dionne de Zweedse estafette voor hun rekening nemen. Na een 400 in ongeveer 60s gaf Vera als tweede het stokje over aan Sophie. De 300m bestond uit over en weer inhalen, maar ook hier wist Sophie het stokje als tweede over te geven. Ook Krista kon goed versnellen in haar 200, maar vier lopers gaven bijna tegelijkertijd hun stokje over aan de vierde loper. Dionne snelde naar de finish en kwam hier net als vierde over. De Zweedse estafette werd uiteindelijk afgelegd in 2:27,89.

Mannenploeg

De mannenploeg begon de dag met een aantal wijzigingen wegens blessures, Batavermoeidheid en algehele malaise. Dit werd meteen goed opgelost onderling en door ploegleider Marco en surrogaat ploegleider Michael. De wedstrijd begon om 11:30u met het kogelslingeren voor Nadim. Bij een teveel aan blessures om te sprinten, moest hij op een werpersdieet voor het slingerduel met Niels. Beide mannen hadden dit nooit eerder gedaan, maar stuwden elkaar tot grote hoogte met 2 gegarandeerde PR’s als resultaat: 21.15m voor Nadim en 20.77m voor Niels (die zelfs een draai aandurfde!).

Na dit verfrissende begin was het tijd voor de oude rotten en vertrouwde namen in het Haasje competitieteam met Bram en Coen op de 110mH en Duby op het hoogspringen. Bram opende zijn seizoen met een sterke 15,39s en een derde plek; Coen liet helaas een DNF noteren. Duby ging bij het hoogspringen de strijd aan met nieuwkomer in het team Daan. Beide mannen stegen tot grote hoogte, maar helaas kwam Daan iets te vroeg weer naar beneden: 1.75 voor Duby en 1.70 voor Daan. Hetzelfde gold voor Daan bij het verspringen, met een lange Bata afstand in de benen kon hij die afstand hier helaas niet halen: 5.76. Op dit onderdeel stond ook vertrouwde kracht Wiene opgesteld. Hij kwam met een stabiele serie sprongen tot een afstand van 6.03.

Het werd een zware dag voor de MiLa-mannen in het team. Zowel Marco als Thomas zouden de 800m, 400m en Zweedse Estafette lopen; beide met de Bata nog in hun benen. Zij bespraken onderling dat Marco de 800m vol zou lopen en Thomas de 400m. Dit resulteerde in een mooie 1:57,53 voor Marco met epische eindsprint en een PR van 53,52s voor Thomas. Ook tijdens de langste afstand van de dag (5000m) werd er afgezien, ditmaal door Luc en penningmeester Lars. Zij kwamen tot respectievelijk 17:36,82 en 17:06,59. Even hiervoor waren Bram en Duby aan de beurt voor de kortste afstand van de dag: de 100m. Beide mannen lieten een mooie tijd optekenen: 11.65s voor Bram en 12.42s voor Duby.

Temidden van al dit loopgeweld was Coen de hele tijd bezig met het polsstokhoogspringen. Waar dit onderdeel al begon om 13:00u, was hij maar net op tijd klaar om aan de 200m te beginnen: een goed teken, want Coen sprong steeds maar weer hoger. Dit resulteerde in een dik PR van 3.50m. Hierna was het dus direct tijd voor de 200m, waar hij opnieuw ten strijde trok met Bram. Ditmaal geen DNF, maar een tijd van 24.61s achter zijn naam. Bram finishte in 23.86s en haalde daarmee de punten binnen.

Voor de afsluitende estafette zou beginnen, moesten er nog kogels worden weggestoten door Wiene en Niels. Wiene kwam met wederom een stabiele serie tot 10.16m. Niels had naar eigen zeggen pap in zowel de armen als de benen en kwam daarmee tot 8.93m.

De eerste serie van de Zweedse estafette werd gelopen in een heerlijk zonnetje door onze helden Thomas, Marco, Duby en Lars (in die volgorde). Geen (officiële) sprinters in het team dit keer, maar de prestatie mocht er wezen! Met zware benen kwamen zij tot een tijd van 2:10,72. Carrièreswitch, mannen?

Deze eerste competitiewedstrijd werd afgesloten door 15 Haasjes door samen uit eten te gaan in hartje Vught, met uiteraard het bijbehorende delen van wilde (en minder wilde) verhalen. Namens de atleten bedankt aan de ploegleiders, trainers, toeschouwers en onze vrijwillige juryleden Ernest en Aline.

Volgende competitiewedstrijd (27 mei in Arnhem) zien we jullie, en nog meer Haasjes (!) graag terug!