U bent hier

Nijmegen Global Athletics 2017

Op 2 juni was atletiekbaan Brakkenstein het decor van de Nijmegen Global Athletics. De NGA-organisatie had vele vernieuwingen doorgevoerd. Naast Sebastiaan en Saskia Brouwers die dit jaar in de organisatie zaten namens NSAV 't Haasje, hielpen vele Haasjes mee als vrijwilliger. Ook waagden enkele hazen zich aan de "up the clock races". Op de 800m gingen Marco Otten en Margo Heurman van start. Met een tijd van 1:57.08 minuten wist Marco deze serie te winnen en Margo liep een hele goede tijd van 2:25.56 minuten. Op de 1500m stond Kamiel Jacobs aan de start. Na een spannende eindsprint om de 2de en 3de plek haalde Kamiel een mooie 3de plek in zijn serie in 4:02.95 minuten. Hij komt dus steeds dichterbij de 4 minuten. Het zal dus niet lang meer duren voordat hij deze grens op de 1500m doorbreekt. 
Als laatste ging Luuk Wijering aan de start op de 5000m. Hij had het doel om onder de 16 minuten te lopen. In een sterke race lukte hem dat en hij mag gefeliciteerd worden met een nieuw PR van 15:59.06 minuten!

Al met al was het een prachtige atletiekdag met topsport en spannende up-the-clock-races! We zijn benieuwd welke vernieuwingen er volgend jaar bijkomen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klik hier voor meer wedstrijdverslagen!